Madspilds-app henter 156 mio. kr. efter stort underskud i 2020

Bæredygtighed 1. dec 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Too Good To Go
  • Too Good To Go rejser et større millionbeløb i kapital blandt egne investorer

Danske Too Good To Go, der har udviklet en app til bekæmpelse af madspild, fik et underskud på bundlinjen på 142 mio. kr. i 2020.

Nu har selskabet ifølge Finans.dk rejst 156 mio. kr. i frisk kapital til at sikre den fortsatte vækst.

- Vi er en klassisk vækstvirksomhed, som er nødt til at investere i væksten og driften over en årrække, inden forretningsmodellen bliver profitabel, skriver selskabets adm. direktør Mette Lykke i et svar til Finans.

To Good To Go formåede trods de økonomiske problemer at øge antallet af måltider, som er blev reddet fra at gå til spilde, med ca. 10 mio. til 28,5 mio. måltider.

I januar 2016 blev Too Good To Go lanceret i Danmark - efter en gruppe unge iværksættere var vidner til, at kilovis af mad røg i skraldespanden på en buffetrestaurant. Her opstod idéen til en app, der skulle forbinde forbrugere med forhandlere med mad i overskud.

Derefter tog det hurtigt fart. For på blot seks år er Too Good To Go ekspanderet til 17 lande: Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England, Irland, Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Italien, Polen, Østrig, Portugal, USA og Canada.

Too Good To Go har knap 50 mio. brugere og mere end 100.000 partnere. Sammen har de reddet godt 100 mio. lykkeposer med overskudsvarer fra at ende i skraldespanden. Det betyder, at kloden er blevet sparet for 250.000 tons CO2e, hvilket svarer til 45.000 flyrejser rundt om jorden.

Appen har over 2,4 mio. brugere i Danmark.

Opdateret 1. dec 2021