Institut i front med udvikling af plantebaseret mad

Bæredygtighed 27. jul 2023 -
This describes the image
Foto: Salling Group
  • DTU Fødevareinstituttet holder konference om planbaseret mad

Skrevet af: Henrik Denman

Plantebaserede fødevarer skal fylde mere på tallerkenen hos flere danskere for at de kan spise sundere og mere bæredygtigt. Der bliver derfor brug for flere plantebaserede fødevarer. 

Samtidig er der krav til, at fødevaresikkerheden er i orden, og at den plantebaserede mad skal smage godt.

DTU Fødevareinstituttet i København arbejder for at fremme sund, sikker og bæredygtig mad. Instituttet arrangerer 14. september en konference i København om plantebaserede fødevarer, som vil give producenter og handlen mulighed for at få ny viden og komme i dialog med forskere og rådgivere fra DTU Fødevareinstituttet. 

Desuden kan deltagerne opleve nogle af de laboratoriefaciliteter, hvor fremtidens fødevarer bliver udviklet.

Instituttet arbejder med at finde nye kilder til plantebaserede fødevarer. Det omfatter bl.a. at udvinde protein af sidestrømme i fødevareproduktionen og optimere udnyttelsen af havets plantebaserede ressourcer. 

Forskningen fokuserer også på fødevaresikkerheden ved særligt nye plantebaserede fødevarer.
 

Opdateret 26. jul 2023