Dansk Retursystem bygger 36 nye pantstationer inden 2025

Bæredygtighed 2. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
I en pantstation hælder man flasker og dåser direkte ned i maskinen Foto: Ty Stange
  • Dansk Retursystem har en ambition om, at hver femte flaske og dåse skal komme retur via et nyt netværk af pantstationer i hele landet

Flere end ni ud af ti dåser og flasker med pant kommer i dag retur og ender hos Dansk Retursystem for at blive genanvendt.

Mens langs størstedelen af emballagen i dag returneres via en dagligvarebutik, er målet for Dansk Retursystem, at 20 pct. bliver leveret på en pantstation.

Derfor vil virksomheden de kommende år bygge et netværk af pantstationer i hele landet.

I dag er der 13 pantstationer, men allerede i 2025 vil 36 pantstationer rundt om i landet være klar til at tage imod danskernes pant, skriver Dansk Retursystem i en pressemeddelelse. 

I første omgang bygges de eksisterende pantstationer om og nye kommer til, så i alt 36 pantstationer i 2025 står klar til at tage imod store mængder pant.

- Det er vores ambition, at det skal være let at komme af med sin pant, også når man har store mængder, så vi kan få endnu mere retur gennem pantsystemet. Derfor vil vi bygge et netværk af pantstationer i hele landet, der matcher forbrugernes adfærd - også i fremtiden, siger Dansk Retursystems administrerende direktør Lars Krejberg Petersen.

På længere sigt kan netværket udbygges yderligere, hvis interessen for pantstationerne fortsætter, og Dansk Retursystem ser gerne, at pantstationerne bygges i forbindelse med landets genbrugspladser.

De første pantstationer blev bygget i 2015 for at teste, om der overhovedet var interesse for at aflevere meget pant på én gang.

Nye pantstationer: 

2021: 4 stk.

Ombygning i Kalundborg (åbner 11/6) 

Ombygning i Helsingør (test af ny model, åbner 24/6)

Ombygning i Aalborg

Helt ny på Amager

 

2022: 7 stk.

Ombygning i Aarhus og Horsens

Nye lokationer i Odense og Køge

Helt nye fx i Kolding, Næstved og Aarhus SV

 

2023-25: 25 stk.

Ombygning i Herning og Esbjerg

Helt nye: 23 stk.

Opdateret 2. jun 2021