Strategiskifte: Danish Crown vil investere 12 milliarder i bæredygtighed

Bæredygtighed 8. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Den danske slagterigigant vil stoppe med at jagte vækst via flere slagtninger. I stedet skal mindre klimabelastende kød løfte prisen ud mod forbrugerne  

Skrevet af: Søren Tougaard

Danish Crowns topchef Jais Valeur har præsenteret en ny femårig strategi frem mod 2026.

Strategien Feeding the Future er et markant opgør med tidligere tiders vækstsyn, der år for år har budt på et stigende antal slagtninger. I stedet vil Danish Crown øge væksten ved at skabe mere bæredygtige og dyrere produkter.  

 Frem mod 2026 er det Danish Crowns mål at fastholde tilførslerne af grise på det nuværende niveau.

 - Den enorme fokus på bæredygtighed er Danish Crowns mulighed for at blive mere relevant for kunder og forbrugere end nogensinde før. Vi er ejet af de danske landmænd, og det ejerskab giver os muligheden for at drive udviklingen gennem hele kæden fra mark til mærkevare. Målet er ikke at producere flere grise, men i stedet at skabe mere værdi ud af de råvarer, som vores ejere leverer, siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Vil investere op imod 12 milliarder 

Danish Crown vil investere et tocifret milliardbeløb i at fastholde - og gerne udbygge virksomhedens position indenfor bæredygtighed.  

Analyser har vist, at der er behov for investeringer på 4-5 mia. kr. blandt ejerne i teknologi og nye stalde, mens planen er at investere 11-12 mia. kr. i virksomheden, hvoraf ca. halvdelen er reinvestering i produktionsapparatet, oplyser koncernen.   

- Markedet flytter sig hele tiden. Måltidsløsninger og plantebaserede produkter fylder mere og mere. Derfor vil vi investere bredt i både innovation og produktion, så vi leverer på vores løfte om at tilbyde bæredygtige fødevarer. Lykkes vi med det, vil vi også kunne betale vores ejere en pris for deres råvarer, som gør det muligt for dem både at fortsætte investeringerne og at nedbringe klimaaftrykket på deres gårde. Kort sagt skal vi skabe en positiv, opadgående spiral, siger Jais Valeur.

Opdateret 9. jun 2021