Arla og madspildskæden Wefood indgår nyt samarbejde

Bæredygtighed 13. dec 2022 -
This describes the image
Et nyt samarbejde mellem Arla og Wefood begyndte den 26. oktober. Flere tons mejeriprodukter er allerede reddet fra at ende i skraldespanden, mens målsætningen er, at der med tiden skal reddes over et ton om ugen. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
  • Arla og Wefood forventer sammen at kunne bekæmpe et ton madspild om ugen

Det er nu muligt at købe mælk, yoghurt og piskefløde fra Arla i Folkekirkens Nødhjælps tre Wefood-butikker i København. Det sker efter, at de to virksomheder har indgået et samarbejde om at bekæmpe madspild.

En til to gange om ugen henter Wefood mejeriprodukter, der er i overskud, fra Arlas mejericentraler i Slagelse og Ishøj.

- Når det ikke er muligt at sælge vores fødevarer, for eksempel fordi vi ved en fejl har produceret for meget, forsøger vi at behandle maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges i stedet for bare at smide den ud. Derfor har vi indgået et samarbejde med Wefood og bidrager dermed både til at reducerer madspild, samtidig med vi støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste samfund, siger Line Aagaard, Head of Sustainability hos Arla Denmark, i en pressemeddelelse.

Arla forudser, at det nye samarbejde med Wefood kan være med til at gøre det endnu mere synligt for de danske forbrugere, at virksomheden tager madspildskampen alvorligt.

Og det ligger godt i tråd med de forventninger, som danskerne har til fødevareindustrien, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Folkekirkens Nødhjælp. 

Næsten ni ud af 10 synes, det er vigtigt, at fødevareproducenterne tager ansvar for at mindske madspild, men kun godt hver femte mener, at de har tilstrækkelig viden om, hvilke virksomheder der arbejder aktivt for at mindske madspild.

-  Det er kun ved at stå sammen, at vi kan komme madspild til livs. Vi glæder os derfor over samarbejdet med Arla, som både kommer danskerne til gavn og hjælper mennesker i nød. Det er afgørende, at vi står sammen på tværs af sektorer og tænker innovativt, hvis vi skal løse madspildsproblemet, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Opdateret 13. dec 2022