Solceller skal spare CO2 i Aldis butikker

Aldi 1. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Aldi
  • Nye Aldi-butikker skal have solcelleanlæg på taget, ladestandere til elbiler og energibesparende installationer

Både Coop, Lidl og Salling Group har lanceret en model for en mere bæredygtig butik, og nu er turen kommet til Aldi.

Når Aldi bygger nye butikker, vil der være grønne tiltag, der er med til at reducere CO2-udledningen, skriver kæden i en pressemeddelelse. Det kan være solcelleanlæg på taget, ladestandere til elbiler og energibesparende installationer i butikken.

Aldis mål er at reducere CO2-aftrykket med 40 pct. i 2021 sammenlignet med 2015.

Aldi har allerede skiftet til LED-belysning i alle kædens butikker og lagre og dermed skåret 40 pct. af energiforbruget til belysning. Nu skal solceller på tagene være med til at reducere CO2-udledningen yderligere og forsyne de nye butikker med egenproduceret, grøn strøm.

- I 2020 forpligtede virksomhederne i Aldi Nord-gruppen, herunder Aldi Danmark, sig til Science Based Targets Initiative (SBTI). Det betyder, at vi har forpligtet os til at overholde Parisaftalens målsætninger og arbejde målrettet på at reducere vores samlede CO2-udledning. I runde tal kan solcelleanlægget levere ca. 40 pct. af butikkens årlige strømforbrug og reducere vores CO2-aftryk med 31.000 kg per butik, siger CSR chef i Aldi Danmark, Katrine Milman.

Aldi monterer solceller på butikkernes tage, når der moderniseres eller bygges nye butikker. På nuværende tidspunkt er der solceller på taget ved Aldi’s butikker i Give, Ringsted, Vordingborg og Viborg, men ambitionen er, at kædens butikker skal have monteret solceller på taget de steder, hvor det er muligt.

På solrige dage kan solcelleanlægget producere mere strøm, end den enkelte butik forbruger. Den overskydende strøm går blandt andet til de elbilsladere, som er opsat på Aldi’s parkeringspladser og til andre Aldi-butikker.

 

Opdateret 1. mar 2021