Coop bygger guld-certificeret butik

Coop 9. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Coop
  • En helt ny Coop 365 i Glostrup skal certificeres efter samme bæredygtighedsstandard, DGNB, som de nyeste butikker i Salling Groups Netto-kæde

Det er under to måneder siden, at Salling Group præsenterede sin første DGNB-certificerede Netto, der åbnede i Bygholm Bakker ved Horsens.

Nu følger konkurrenten Coop efter med præsentation af en ny Coop 365-butik, der skal bæredygtighedscertificeres efter samme system.

Det er på Hvissinge Torv i Glostrup vest for København, at den nye butik skal bygges i samarbejde med Årstiderne Arkitekter.

Der bliver plantet grønt på taget og lavet lokale regnvandsløsninger. Der bliver opstillet ladestandere til elbiler, og der bliver gjort ekstra god plads til både cykler og ladcykler, fortæller ejendomschef i Coop, Flemming Møller Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi har tænkt bæredygtighed 365 grader rundt om butikken. Ikke kun i valget af materialer og energiløsninger, men også hvordan man skiller den ad igen, den dag – om mange år – når man ikke skal brug bygningen mere, siger han.

Butikkens træfacader skaber et overdækket torv, hvor man kan have sæsonvarer og sælge blomster og lignende. Men det vil også være et sted, hvor man møder sine naboer, når man er ude for at købe ind, lyder det i beskrivelsen.

- Konceptet for Coop365 er den bæredygtige tankegang, hvor design, materialer og det sociale aspekt er grundstenene. Beplantning, belægninger, afledning af regnvand, støj, lysdesign mv. er indtænkt i bygningen, som derfor fremstår som en bæredygtig helhed, siger Kiri Hedegaard, der er kreativ leder ved Årstiderne Arkitekter.

Den nye Coop 365 i Glostrup forventes at være klar til at slå dørene op i starten af 2022.

DGNB-certificering:

- Green Building Council (DK-GBC) er en non-profit medlemsorganisation

- tager højde for både det fysiske og sociale miljø, økonomien, byggeprocessen og -teknikken

- kriterierne vægtes i forhold til hinanden - alle skal nå på et vist niveau, før bygningen certificeres

- guld kræver, at der opnås 50 pct. af mulige point i alle kategorier - og samlet 65 pct.

- platin kræver, at der opnås 65 pct. af mulige point i alle kategorier - og samlet 80 pct.

- ca. 100 byggerier i Danmark er i dag DGNB-certificeret

Opdateret 9. feb

DH Food Professional banner