Solidt resultat i jysk lavpriskæde

ABC Lavpris 21. feb 2018 - 3 min læsetid
This describes the image
|| Adm. dir. i ABC Lavpris, Ejvind Okholm Foto: Helle-Karin Helstrand|Tal fra det centrale virksomhedsregister, cvr|

Mens mange af landets dagligvarekæder har lukket butikker på stribe, har den korte kæde ABC Lavpris endnu aldrig lukket en butik, og selv om en enkelt af kædens 14 butikker er kommet ud af regnskabsåret 2016/17 med et minimalt underskud, går det overordnet set - sagt på jysk - godt i familieejede, jyske kæde af lavprissupermarkeder.

Det samlede resultat efter skat ligger på 28,6 mio. kr., og dermed adskiller bundlinjen i de netop offentliggjorte regnskaber for de 13 ud af 14 ABC Lavpris-butikker sig ikke meget fra regnskabet 2015/16.

Det samme gælder driftsresultatet, der i det seneste regnskabsår ligger på 39,3 mio. kr. mod 39,6 mio. kr. året før.

Regnskabsåret sluttede 30. september 2017.

 

Kæden omsætter for ca. 1,1 mia. kr. med moms, men i det tal er ikke indregnet kædens seneste skud på stammen, butikken i Randers, der først kommer med i de næste regnskaber. Den to måneder gamle butik forventes at omsætte for cirka 80 mio. kr. - altså i første omgang lidt mindre end gennemsnittet for kædens øvrige butikker år - og den går ifølge kædens adm. dir. Ejvind Okholm godt.

Ny butik skal sælge for 80 mio. kr.

Det betyder, at kæden efter al sandsynlighed vil ramme 1,2 mia. kr. i dette regnskabsår.

Overskud for første gang

At det samlede resultat for kæden er meget tæt på det tidligere regnskab dækker dog over variationer i de enkelte butikker.

Blandt andet er det nu lykkedes for butikken i Brædstrup at få overskud for første gang. Det drejer sig kun om ca. 23.000 kr., men driftsresultatet har nu rundet en halv mio. kr.

Butikken i Brædstrup blev overtaget af den familieejede kæde og åbnede som ABC Lavpris i 2012, efter at en SuperBest-købmand havde givet op. Og det er hermed gået, som kædens adm. dir. Ejvind Okholm, forventede: Overskud efter fem år.

Det er ligeledes gået fremad i Glamsbjerg, hvor ABC Lavpris åbnede 2011. Her er driftsresultatet fordoblet fra 1 til 2,1 mio. kr. og resultatet efter skat ligger på 1,3 mio. kr.

Anderledes er det i Vamdrup, hvor butikken, mod tidligere år, har haft underskud. Dog kun på godt 130.000 kr. mod sidste års overskud på 450.000 kr. Driftsresultatet har været faldende de seneste år, og endte i det seneste regnskabsår på 40.000 kr.

- Det svinger år for år i en butik, sådan er det også med fodboldlandsholdet. I Vamdrup er det bygget ud og bygget om, og så har butikken på grund af konkurrencesituationen kørt med mange tilbud. Men den vender igen i år, siger Ejvind Okholm.

ABC Lavpris fortsætter sin vækst

Som ejere af kæden står ifølge det centrale virksomhedsregister, cvr, HT Holding ved Henning Tobiasen og Esperanto A/S, der har Torben Tobiasen som ejer.

Opdateret 13. jan 2021