Nye flaskeautomater trækker kunder til ABC Lavpris

ABC Lavpris 22. aug 2022 -
This describes the image
Foto: ABC Lavpris
  • I dag har seks ABC-butikker en hurtigtællende flaskeautomat, og flere er på vej

I oktober 2021 lancerede ABC Lavpris i Tarm, som det første supermarked i Danmark, en flaskeautomat, der giver kunderne mulighed for at hælde sække med over 100 pantflasker i automaten på én gang. I dag har seks ud af de i alt 15 ABC-butikker installeret pantmaskinen, der hedder Tomra R1.

For ABC Lavpris er der tale om en investering i fremtiden. Mængden af emballage stiger, og de nye pantmaskiner skaber kundestrøm.

- Vi har altid haft gode pantløsninger i butikkerne. Med den nye R1-model har vi lagt et lag mere på. Det er en moderne løsning, og vi vil gerne være et moderne supermarked. Der kommer mere og mere emballage i fremtiden, og automaten virker godt og efter hensigten. Den gør det nemmere for kunden at pante og skaber kundestrømme i vores butikker, siger Ejvind Okholm i en pressemeddelelse fra Tomra.

I Tarm er antallet af pantende kunder i gennemsnit steget med 244 pct. – svarende til 467 kunder om ugen før installationen og 1606 efter. På dagsbasis er tallet for pantende kunder gået fra 66 til 229. Den gennemsnitlige pantvolumen er steget med 321 pct.

Inden installationen af den nye flaskeautomat modtog supermarkedet i Tarm 22.171 emballager om ugen. Efter installationen er det ugentlige emballagetal oppe på 93.461.

Mest emballage modtager den nye ABC Lavpris i Fredericia. I gennemsnit pantes 104.466 emballager om ugen, og i snit lægger 1965 pantende kunder hver uge vejen forbi butikken.    

Landsgennemsnittet for flaskeautomaters alder er cirka otte år.  ABC Lavpris’ samlede pantmaskinpark har en gennemsnitsalder på to år og med nye maskiner på vej til yderligere tre butikker vil gennemsnitsalderen snart være en del lavere.

Opdateret 22. aug 2022