Familieejet lavpriskæde runder den første mia.

ABC Lavpris 7. feb 2019 - 3 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Mens størstedelen af dansk dagligvarehandel gerne vil berette om, når det går godt, vil den korte, jyske kæde ABC Lavpris helst gå stille med dørene.

Men regnskaberne, der dækker over en regnskabsperiode fra 1. okt. til 30. september, sendes hvert år ud i det offentlige cvr-register og er således netop blevet offentliggjort.

Som de tidligere år viser de også i denne omgang resultater, som man ikke behøver gemme væk.

- Vi er da stolte af vores resultater, men vi er jyder, og vi er godt i gang med det nye år, lyder det fra adm. direktør for kæden, Ejvind Okholm.

Han vil dog gerne fortælle, at kædens 14 butikker i regnskabsåret rundede 1 mia. kr. i omsætning uden moms.

- Vi er blevet en butik mere til at skabe omsætning, men de gamle butikker vækster også i gennemsnit en lille smule, siger Ejvind Okholm og henviser til den godt ét år gamle butik i Tranekærcentret i Randers.

Den har endnu ikke offentliggjort sit første regnskab, men ifølge butiksbestyrer Tommy Andreasen rundede butikken efter det første år en omsætning på 100 mio. kr. med moms, hvilket er 20 pct. mere end ventet.

Det samlede driftsresultat for de 13 "gamle" butikker inklusive hovedkontoret, der regnskabsmæssigt ligger sammen med butikken i Videbæk, endte på 48,4 mio. kr. i regnskabsåret 2017/18 mod 39,3 mio. kr. året før. Det er en vækst på 23 pct.

Har grunden til den næste butik

Også bundlinjen er vokset i det samlede regnskab. Således endte resultatet efter skat på 35,5 mio. kr. mod 28,6 mio. kr. året før.

Kigger man nærmere på de enkelte regnskaber, er der vækst over hele linjen med en enkelt undtagelse.

Det er butikken i Tørring, der for andet år i træk mister en smule i både drift og bund. Der er dog fortsat tale om et overskud efter skat på 4 mio. kr.

- Butikken skal udvides og moderniseres, men vi har endnu ingen dato på. Vi havde håbet, at vi kunne få lidt mere jord, men det er ikke lykkedes. Vores butik i Rødding skal også have en omgang. Men det er der heller ikke sat dato på, siger direktøren.

Aldi har netop lukket sin butik i Tørring, da den ikke kunne løbe rundt. Tilbage har ABC konkurrenterne Netto og SuperBrugsen.

I foråret 2017 købte ABC Lavpris en grund i Haderslev med henblik på at åbne butik nummer 15.

- Der kan gå kort tid, der kan gå lang tid, inden vi åbner. Nogle ting skal falde på plads først, men vi er begyndt at tegne på, hvordan butikken skal ligge på grunden, siger Ejvind Okholm.

ABC Lavpris har et sortiment på godt 5000 varer og stort fokus på frugt og grønt. Fersk kød kommer fra en lokal slagter, Slagter Norlyk i Grindsted, der leverer til alle butikker.

Opdateret 13. jan 2021