Direktøren indledte sin ABC-karriere ved en fætter-kusinefest

ABC Lavpris 12. aug 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Ejvind Okholm blev direktør for ABC Lavpris i 1993. 61 år gammel vil han gerne trappe lidt ned til fordel for familien

Om to år kan 61-årige Ejvind Okholm fejre 30-års jubilæum som direktør for den korte, familieejede, vestjyske kæde ABC Lavpris, men faktisk var det lidt et tilfælde, at han overhovedet blev ansat i butikken i Gram allerede i 1984.

- Jeg er uddannet i Gredstedbro Brugs ved Ribe, og i 1984 arbejdede jeg som kommis i Holsted Brugs. Ved en fætter-kusinefest mødte jeg Henning Tobiasen, som ejer ABC Lavpris sammen med sin fætter Esper Tobiasen, fortæller Ejvind Okholm, der er fætter til Henning Tobiasen.

- Henning kom hen til mig og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at blive bestyrer i den nye butik i Gram, og efter en betænkningstid sagde jeg ja, fortæller Ejvind Okholm.

Han rykkede senere til kædens nye butik i Rødding.

- Lillejuleaften i 1992 ringede ejerne til mig og sagde, at jeg skulle komme til kontoret. Det undrede mig, for vi havde selvfølgelig travlt. Jeg sagde, at hvis det var, fordi de ville fyre mig, så kom jeg ikke. Da jeg mødte op på kontoret, var Christian, der var bestyrer i Videbæk, også indkaldt til møde, fortæller Ejvind Okholm.

Årsagen til mødet var, at de to ejere ønskede, at Ejvind Okholm og Christian Nielsen skulle overtage den daglige ledelse af ABC Lavpris. Overdragelsen skulle ske over de kommende måneder.

- Vi sagde begge ja og kørte et parløb i 20 år, ind til Christian valgte at stoppe. Opgaverne var fordelt mellem os, så vi havde hver vores butikker og hver vores områder. Men vi arbejdede tæt sammen, fortæller Ejvind Okholm.

Den seneste tid har han fået opbygget en ledelsesgruppe og er så småt begyndt at tænke på, at der kommer en dag, hvor han trækker sig.

- Jeg fortsætter som direktør fem-seks år endnu, men i løbet af den kommende tid, vil jeg gerne trappe lidt ned for at få mere tid til familien, siger Ejvind Okholm.

Nye input til sit arbejde får han blandt andet via sit mangeårige medlemskab af Rotary, der byder på virksomhedsbesøg og samtaler med andre erhvervsledere.

 

Tid til familien

Ejvind Okholm bor sammen med sin hustru Lisbeth i hendes fødehjem, et husmandssted mellem Holsted og Brørup.

- Jeg kan godt lide at gå i haven, der dog er planlagt, så den er nem at holde. I år har vi anlagt et rododendronbed, fortæller Ejvind Okholm.

Lisbeth Okholm er uddannet sygehjælper, men er i dag selvstændig inden for alternativ behandling. Sammen har de børnene Rikke og Steffen, der begge arbejder i ABC Lavpris - Rikke med arbejdsmiljø, intranet og organisation - og Steffen, der er elektriker, med alt vedligehold og byggeri.

- Vi har seks børnebørn på mellem 1 og 14 år. De bor i nærheden, og selvfølgelig fylder de meget i hverdagen. Det skal de, for ellers lærer man dem ikke at kende, smiler Ejvind Okholm.

Ægteparret har netop været på campingtur med de mindste.

- Vi kan godt lide at tage ud i campingvognen - både i ind- og udland. Når vi kører sydpå, indleder vi ferien, så snart vi sætter os ind i bilen. Måske lytter vi sammen til en lydbog. Jeg kan godt lide krimier og biografier, siger Ejvind Okholm.

Campingvognen er dog ikke med, når familien samlet tager på den årlige skiferie.

- Lisbeth står ikke på ski, og jeg er kun med om formiddagen. Om eftermiddagen skal der leges med børnene, siger han.