ABC Lavpris har planerne klar for ny butik i Esbjerg

ABC Lavpris 25. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Dagligvarekæden ABC Lavpris tager nu skridtet videre planerne om en ny butik i Esbjerg, men mangler stadig politisk accept af planerne

Hos ABC Lavpris har man nu endelig fundet den ideelle placering af kædens - mulige - nye butik i Esbjerg.

Det skriver JydskeVestkysten Varde.

Dermed gearer kæden op til etableringen af kædens 16. butik, som efter planen skal stå færdig til efteråret 2023, såfremt ABC Lavpris får de nødvendige tilladelser. Der er nemlig den udfordring, at området omkring Darumvej i Esbjerg, hvor der tidligere lå en Aldi, på nuværende tidspunkt ikke tillader butikker af ABC Lavpris størrelse på 3500 kvadratmeter. Området er en del af projektet "Generationernes By" - et byudviklingsprojekt til sammenlagt op mod 700 mio. kr.

Det vil derfor kræve en revision af kommuneplanen for området, hvis ABC Lavpris skal lykkes med projektet. 

- Baggrunden for ønsket om at etablere en ABC Lavpris i Østerbyen er ganske enkelt den kommende udvikling af området, herunder udbygning af både private og almennyttige boliger og det deraf kommende generationsskifte i bydelen. Vi er af den klare overbevisning, at netop området på Darumvej og Østerbyen generelt, i de kommende år vil være et " lokomotiv" i Esbjergs fortsatte udvikling, siger Torben Tobiasen, medejer af ABC Lavpris.

Opdateret 27. maj 2021