Chef om årets medarbejder: Han er et fuldstændigt unikum
-
Da Marcus Hartley Hedelund er 15 år gammel, kommer han første gang på arbejdsmarkedet. Det startede som et helt almindeligt fritidsjob med vennerne i den lokale Meny i Skibby, men sidenhen er det blevet til en karriere, hvor han med stor iver kan dyrke sin interesse for madlavning og råvare
Til december er Marcus færdiguddannet salgsassistent i Meny Illum. Derudover kan han også i år sige at have været i branchen i syv år.
Han startede i Meny i Skibby, siden Spar på Teglholmen og nu i Meny igen. Der gik nemlig ikke længe fra, at Marcus’ tidligere chef fra Skibby Poul Bøcker Cullura blev købmand i Meny Illum, til at Marcus blev en del af holdet. Og det er ikke uden grund.
I følge Poul Bøcker Cullura, er Marcus en helt særlig medarbejder.
- Han er virkelig et fuldstændigt unikum i forhold til mad, kollegaskab, nysgerrighed og ambitioner.
Marcus’ store engagement i branchen, kan spores langt tilbage. Med sig hjemmefra har han en stor interesse for madlavning og råvare. Det har altid været noget, der blevet gået op i, og den interesse får han nu rig mulighed for at dyrke i sin stilling som salgsassistentselev.
Det betyder også, at Marcus ikke er bange for at række ud over sine egne ansvarsområder. Hvis der er et område i butikken, som han ikke er tilfreds med, bliver der hurtigt taget initiativer, til at gøre det bedre.
Da han eksempelvis ville lave et helt køleområde i butikken om, var der fuld tillid til ham, og han kunne gøre det, som han ville - og det er selvom han er elev i grøntafdelingen. Selv tror han, at det er en stor fordel, at han ved meget om mad og råvarer. Det hjælper ham med at sætte varerne i butikken sammen på en måde, der giver mening.
Hans initiativer bliver også taget godt i mod, og det sætter Marcus stor pris på. Noget af det, han bedst kan lide ved jobbet, er nemlig at kunne være med til at påvirke butikken i en positiv retning.
Årets medarbejder
Al Marcus’ dedikation og iver er da heller ikke gået uset hen. I februar blev han kåret til Årets medarbejder i den Meny, hvor han arbejder, og vandt en rejse ud i Europa. Og det tænker han selv, at der er flere grunde til.
- Jeg tror, det er fordi, at jeg gør mig enormt umage. Jeg er firmaets mand. Jeg er en person som tror meget på det miljø og gerne vil det, så jeg går på arbejde med enormt meget motivation og drive.
Og lige netop hans motivation bliver også fremhævet af hans chef Poul Bøcker Cullura.
- Han lader sig ikke begrænse af de opgaver og det ansvar han har. Hvis han kan se noget, som kan gavne forretningen, så tænker han forretning frem for sig selv. Og det er en helt unik egenskab at have.
Men hvad fremtiden bringer for Marcus, kan han ikke svare helt sikkert på. Han elsker, at lærer om de produkter, som folk har i hænderne hver dag. Og så drømmer han om at blive leder, så han kan få lov at påvirke butikken endnu mere.
Mere præcist kan det ikke siges, for han arbejder i en branche, hvor meget kan ske.
Selv siger han:
- Hvis der er en ting, jeg har lært, så er det i hvert fald, at tingene går hurtigt i den her branche. Jeg har altid taget det lidt som det kommer, og taget de muligheder der er kommet min vej.