Under halvdelen af børnefamilier spiser morgenmad sammen

Trends 20. aug 2024 -
This describes the image
Færre end hver anden familie spiser morgenmad sammen, viser en ny undersøgelse fra Arla. Foto: Arla Danmark
  • Familieekspert anbefaler, at børnefamilier samles om morgenmaden.

Skrevet af: Henrik Denman

Fire ud af ti familier mødes om morgenbordet og spiser morgenmad sammen, men de fleste familier får ikke samlet familien fra morgenstunden for at spise sammen.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Arla. Selv om et flertal af forældre mener, at morgenmaden er et vigtigt samlingspunkt for familien, og at morgenmad er vigtig for børn, ender mange børn og voksne alligevel med at spise morgenmad hver for sig.

Arla offentliggør en ny undersøgelse, der viser, at 24 procent af forældre med hjemmeboende børn altid sidder omkring morgenbordet og spiser morgenmad sammen med børnene. Yderligere 17 procent gør det de fleste dage. 35 procent af familierne med hjemmeboende børn gør det sjældent eller aldrig.

Sidegevinst

Den udvikling beklager familievejleder Lola Jensen. Hun oplever en fælles morgenmad som en enestående mulighed for samvær i familien og for at oplade barnets batterier, inden dagens mange opgaver.

– Morgenmad er en gylden chance for at lade dine børns batterier op før en lang dag i skolen eller børnehaven, så det kan anbefales at få fælere med på holdet. Morgenmaden er samtidig en unik mulighed for også at skabe gode familieminder om hyggelige morgenstunder, siger Lola Jensen i en pressemeddelelse.

Hun mener, at der er en stor sidegevinst ved at spise roligt sammen og tale om dagen – nemlig at ingen taler om maden.

– Især i mange børnefamilier kæmper forældrene med at få børn til at spise. Men når du taler om noget andet end mad og maden ikke er et projekt i sig selv, så spiser børn ofte helt af sig selv, siger Lola Jensen.

Ann-Camilla Kjæmpe, direktør for marketing og innovation i Arla, tilføjer, at de fleste familier kender til, at ikke alle dage gør som planlagt, og de færreste får gjort alt det gode, som de gerne ville.

– Så på den måde er det trods alt positivt, at 41 procent altid eller ofte spiser sammen om morgenen, siger hun.
 

Opdateret 21. aug 2024