Rugbrød og grøntsager er populært i madpakken
-
Hvem femte dansker har til gengæld slet ikke spist frokost, viser markedsanalyse
Mens flertallet af danskere for årtier siden spiste en traditionel madpakke med varieret pålæg på rugbrød, er frokosten i dag langt mere varieret. Selv om variationerne er store, er rugbrød fortsat den mest populære type mad til frokost
Kun 15 pct. af danskerne har spist en madpakke til frokost ifølge en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer. Hver femte dansker spiste slet ikke frokost.
Undersøgelsen omfatter omkring 1.000 danskere mellem 18 og 80 år og viser, at danskerne til frokost oftest vælger kødpålæg og grøntsager foruden rugbrød.
Gennem de seneste år, har danskernes præferencer i forbindelse med frokosten ændret sig. Der er samlet set langt færre, der i dag spiser madpakker end for bare få år siden. Fælles for alle former for frokost er, at rugbrød indgår i de fleste former for frokost. Men, ellers så adskiller madpakker sig fra andre former for frokost på forskellige områder, og forbrugeren oplever i højere grad, at frokosten var sund, når de har spist madpakke.
Ifølge undersøgelsen har otte pct. spist i kantine eller deltaget i en madordning.
Ost og fisk
Nina Preus fra Landbrug & Fødevarers afdeling for markedsanalyser, oplyser, at frokosten typisk består af rugbrød og kødpålæg, der tit hører til en rugbrødsmad, og hver fjerde i undersøgelsen har spist grøntsager. Ost og fisk/skaldyr er også ofte noget, der går fint sammen med rugbrød, mens man længere nede på listen finder forbrugere, der har fået rester fra aftensmaden til frokost eller har spist kartofler til frokost.
Flere kvinder end mænd oplyser, at de har spist grøntsager og æg til frokost, mens kød, som ikke er pålæg, oftere spises af mænd.
Forbrugerne oplever madpakken som nem og hurtig at tilberede og nem at tage med på arbejde - og så er den mættende.