Pasta med kødsovs er danskernes favorithverdagsret

Trends 22. jun 2022 -
This describes the image
Foto: Karolines Køkken
  • Hver tredje dansker bruger under en halv time på at lave mad, viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken

Pasta med kødsovs er danskernes favoritret, viser Karolines Køkkens årlige befolkningsundersøgelse.

Danskerne er blevet spurgt, hvilken ret de oftest laver, og 59 pct. svarer pasta med kødsovs, mens 57 pct. svarer kylling med kartofler/grøntsager.

- Jeg synes, det er ret bemærkelsesværdigt, at pasta med kødsovs og stegt kylling bliver ved med at være danskernes favoritretter, når vi samtidig ser, at mange drømmer om at spise mere grønt. Det vidner om, at vi er glade for vores vaner, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 28 år.

Siden undersøgelsen er foretaget i januar, er det hakkede oksekød endt blandt topscorerne, når det kommer til prisstigninger, og det kan måske med tiden rykke favoritretten ned af listen? 

En af årsagerne til, at kødsovsen står højt på listen, kan være, at den er hurtig at tilberede. Danskerne har nemlig ikke tid til at stå i køkkenet.

38 pct. siger, at de ikke har tid til at bruge mere tid i køkkenet. Når det kommer til børnefamilierne, er det hver anden.

Fire ud af ti danskere bruger mellem 31 og 45 minutter på at lave aftensmaden, mens knap en tredjedel bruger mellem et kvarter og en halv time. Kun 3 pct. bruger mere end én time.

 

Top fem hverdagsretter som danskerne oftest laver:

- Pasta med kødsovs: 59 pct.

- Kylling (pande eller ovn) med kartofler/grøntsager: 57 pct.

- Frikadeller: 54 pct.

- Lasagne: 53 pct.

- Rugbrød med pålæg: 51 pct.

 

Hvor lang tid bruger du typisk på at lave aftensmad i hverdagene? 

- Under 15 minutter: 6 pct.

- 15-30 minutter: 27 pct.

- 31-45 minutter: 40 pct.

- 45-60 minutter: 18 pct.

- Mere end én time: 3 pct.

- Ved ikke: 5 pct.

 

Befolkningsundersøgelsen baserer sig på cirka 1000 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Epinions Danmarks panel i perioden 12. januar til 19. januar 2022. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariabler er sikret ved efterfølgende vægtning.

Opdateret 22. jun 2022