Leveringstjeneste fortsætter lukninger

Trends 27. jul 2023 -
This describes the image
Gorillas har nu lukket i Danmark og Frankrig. Gorillas
  • Gorillas lukkede i Danmark i februar og lukker nu også i Frankrig

Skrevet af: Henrik Denman

Leveringstjeneste Gorillas lukkede og slukkede i Danmark i februar i år. Men nedturen fortsætter imidlertid for selskabet, der nu også lukker i Frankrig.

Selskabet ejes af det tyrkiske firma Getir og det tyske Flink. Gorillas startede herhjemme i sommeren 2021 med et tilbud om, at brugerne i København kunne vælge mellem 1.500 produkter og få varerne leveret til døren på 10 minutter for 29 kr. i leveringsomkostninger.

Ved introduktionen af Gorillas i København sagde selskabets nordiske handelschef Ann-Sophie Adamsen:

– Mens traditionelle supermarkeder først er begyndt at integrere digitale løsninger for nyligt, så lever vi i Gorillas op til vores motto "Hurtigere end dig". Vi vil gøre indkøbsoplevelsen mere fleksibel og spare kunderne for tid ved at levere varerne hurtigere end de selv kan handle ind. Vi kalder konceptet "Need-Order-Get", og vi tror på, at det hurtigt vil blive en stor succes, når københavnerne skal handle dagligvarer og mad. 

Fransk succes - og lukning

Selskabet løb dog hurtigt ind i problemer med at finde bude og at få forretningen op at køre.

Det var dog ikke det værste problem. Dagligvaremarkedet forandrede sig betydeligt gennem kriseåret 2022, og det ramte Gorillas.

– Siden sommeren 2022 har vi trimmet og udviklet forretningen markant. Dagligvaresektoren har været ramt af ekstraordinær volatilitet, som har ramt alle aktører. Selv om vi ser langsigtet potentiale i sektoren, anser vi det ikke for at være en mulighed for os, sagde Dean MacAulay til mediet Finans.dk i februar. Han udtalte sig på vegne af Gorillas i Danmark.

I Frankrig oplevede selskabet en opblomstring gennem coronakrisen, men for nylig besluttede selskabet at lukke den franske forretning helt efter klager fra lokale beboere i Paris. 

Medvirkende til beslutningen om at lukke var dog ikke mindst frygten for unfair konkurrence, og at kommunen ville stramme vilkårene for at cykle rundt i byens gader med varer fra selskabets lagre, skriver nyhedsmediet BBC.

I Paris var Gorillas etableret med 12 operatører med omkring 80 lokationer. Lukningen kostede omkring 2.200 medarbejdere jobbet.
 

Opdateret 26. jul 2023

Top jobs