Flere vælger takeaway nytårsaften
-
Dagligvarebutikkerne mærker øget konkurrence på at levere nytårsmenuen, viser undersøgelse fra Arla.
Dagligvarehandlen bliver sat under øget pres fra restauranter, når danskerne skal købe ind til nytårsmiddagen. I stedet for at købe maden i dagligvarebutikker vælger stadig flere at invitere gæsterne på takeaway.
En undersøgelse gennemført af Arla Pro, der leverer til foodservicesektoren, viser, at seks ud af 10 danskere sidste nytårsaften bestilte mad udefra i stedet for at udtænke den helt store menu, slæbe tunge indkøbsposer hjem og bruge flere timer i køkkenet.
Det svarer til, at der blev leveret over 900.000 nytårsmåltider landet over.
I undersøgelsen fortæller halvdelen af de forbrugere, der bestilte mad udefra nytårsaften, at de gjorde det, fordi det var nemmere end selv at skulle lave mad. For hver femte handlede det om, at de gerne ville forkæle deres gæster, mens lige så mange sagde, at maden var bedre, end de selv kunne lave.
– Fordelen ved at spare tid i køkkenet er fortsat den primære motivation for mange. Men dér, hvor det bliver rigtig interessant er, at undersøgelsen peger på, at opfattelsen af takeaway har ændret sig, fordi flere faktisk anser det som en måde at forkæle sine gæster på og en måde at forære sine gæster en smagsoplevelse, som man måske ikke selv kunne lave, siger Jesper Vanghøj, der er marketingchef i Arla Pro.
Flere vælger takeaway
Det er ikke kun ved nytår, at mange vælger at bestille mad udefra. Generelt viser undersøgelsen, at danskerne ikke kun forbinder takeaway med en hurtig løsning i en travl hverdag, men også ved særlige lejligheder.
I undersøgelsen siger seks ud af 10 danskere, at de ofte eller nogle gange bestiller takeaway eller catering, når de får gæster.
– Meget tyder på, at takeaway ikke på samme måde er noget, vi forbinder med dovenskab eller manglende evner i køkkenet, som vi måske gjord engang. Udvalget vokser og restauranterne kommer i stigende grad på banen med vel-smagende, sunde og gennemtænkte takeaway-muligheder, som man med stolthed kan stille på bordet ved særlige lejligheder, siger Jesper Vanghøj.