Danskernes forhold til bælgfrugter er ved at bløde op
-
Madkulturen: Halvdelen af os vil gerne spise flere bælgfrugter, mens få er modvillige
Der er kun bælgfrugter i aftensmaden hver fjortende dag hjemme hos den gennemsnitlige dansker. Men halvdelen af os vil gerne spise flere, mens få er modvillige.
Det viser en ny måling fra Madkulturen. De unge og storbyboerne går forrest mod flere bønner, linser og ærter i maden.
”Skru op for bælgfrugter som fx brune, hvide og sorte bønner, kidneybønner, linser og kikærter - ca. 100 g om dagen er tilpas”.
Sådan lyder Fødevarestyrelsens anbefaling til danskerne i de officielle kostråd fra 2022. Det gennemsnitlige forbrug i dag er ca. 2,4 gram, ifølge Fødevarestyrelsens oplysninger.
Det skal der laves om på, hvis det står til direktør, Judith Kyst fra Madkulturen:
- Bælgfrugter er jo sunde og klimavenlige – og kan være rigtigvelsmagende, hvis vi krydrer dem ordentligt. Det ved de fleste af os godt, og faktisk er kendskabet til de enkelte typer af bælgfrugter også ret stort. Derfor er der snart ikke nogen gode undskyldninger for ikke at indarbejde flere af dem i vores hverdagsmad.
I gennemsnit er det kun hvert fjortende af aftensmåltid, som indeholder bælgfrugter.