Danskerne har for travlt til morgenmad
-
Mange danskere bliver negativt påvirket i hverdagen, når de springer morgenmaden over
Danskerne har i dag for travlt til at spise noget morgenmad, inden de tager af sted til dagens opgaver - og mange føler, at det giver dem en dårlig start på dagen.
Nutidens livsstil har stor indflydelse på danskernes madvaner. Selv om de fleste danskere mener, at det er vigtigt at spise morgenmad, så skipper næsten fire ud af 10 jævnligt morgenmad. Årsagen er, at de har for travlt om morgenen - for travlt med at læse nyheder, rydde op, se tv eller bare blive liggende i sengen og stå op i sidste øjeblik.
Det viser en ny undersøgelse fra Arla. Analysen bygger på 2.000 webinterviews af danskere i alderen 18-75 år indsamlet via Norstat i maj i år.
Samtidig viser undersøgelsen, at det for mange ikke er optimalt at skippe morgenmaden. Halvdelen af dem, der ikke spiser morgenmad hver dag, svarer, at de oplever konsekvenser som lavt energiniveau, træthed, koncentrationsbesvær og mavepine.
– Det er virkelig ærgerligt, at vi lader en oplevet travlhed gå ud over vores morgenmadsvaner, hvis vi oplever, at sulten påvirker os. For morgenmad behøver ikke tage lang tid at spise, siger Anne Louise Mørkbak, der er ansvarlig for ernæring og sundhed i Arla.
Hun siger, at forbrugerne kan gå nye veje for at skabe tid og rum til lidt morgenmad inden afgang.
– Måske skal vi gøre det til et større hverdagsfænomen at spise morgenmad på sengen? Hvorfor ikke lave en lynhurtig skål yoghurt eller en ostemad og så hoppe tilbage under dynen, hvis det er der, man helst tilbringer sin morgen? siger hun.