Stanleybet har lukket ned i Danmark

Spil 12. jan 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Stanleybet Group
  • Markant mindre spil under corona og en varslet forhøjede afgift på bruttospilleindtægter har fået den britiske bookmaker til at forlade det danske marked 

Skrevet af: Søren Tougaard

Det var med høje forventninger, at den britiske bookmaker Stanleybet entrerede det danske spilmarked i starten af 2012, men her ni år efter lanceringen, må selskabet konstatere, at det er slut i Danmark.

Bettingselskabet lukkede for spil kort før jul. På virksomhedens Facebook-side angiver landechef Randi Helding to årsager til nedlukningen.

- Som følge af Covid-19 og en forestående markant stigning af afgiften på bruttospilleindtægter (BSI) fra 20 til 28 pct. (Betting Tax), må jeg desværre meddele, at Stanleybet Danmark, på grund af disse omstændigheder, ikke ser sig i stand til at fortsætte virksomheden, og derfor lukker ned i Danmark. Det har været en svær beslutning og det er med stor beklagelse at Stanleybet Danmark nu må lukke, skriver den nu afgående danske landechef.

Modsat andre bookingselskaber har Stanleybet satset på at give spillerne en oplevelse i de fysiske butikker, både egne og hos forhandlere.

Det, selv om en stadig større andel af danskernes spil foregår online, hvilket er en udvikling, der kun er accelereret under corona.

Stanleybet Danmark opgiver ikke omsætningen, men i både 2018 og 2019 tabte selskabet tæt på 3 mio. kr. herhjemme.

Opdateret 2. jun 2021

Vil du vide mere?