Danskerne stiller spillelysten online
Danskernes behov for at spille bliver i stigende grad opfyldt online I 2019 foregik 54 pct. af danskernes spil på online platform - en stigning på 74 pct. sammenlignet med 2012, hvor tallet lå på 31 pct.
Det viser den seneste opgørelse fra Spillemyndigheden.
Samtidig med at danskerne i højere grad har valgt virtuelle spillemaskiner og væddemål til, er den samlede bruttospilleindtægt i perioden 2012 - 2019 også steget med 25 pct. fra 7,8 mia. kr. til 9,8 mia. kr.
BSI er den internationale måde at måle spilmarkedets størrelse på. Den beregnes som spillernes indskud fratrukket gevinster og svarer til det, spillerne har brugt på spil.
- Der er ingen tvivl om, at danskernes lyst til at spille online kan ses på markedsudviklingen. Udviklingen på spilmarkedet ser ud til at følge den generelle teknologiske udvikling, hvor en stadig større del af vores hverdag foregår online, siger fungerende direktør i Spillemyndigheden Jan Madsen i en pressemeddelelse.
Kun overgået af Sverige
Ser man bredt ud over Europa er det kun svenskerne, som i højere grad spiller online end i Danmark. Her foregår 59 pct. af spilmarkedet online. De tre nordiske lande Sverige, Danmark og Norge er de eneste lande, hvor halvdelen eller mere af spilforbruget sker online.
- Der er en stor forskel på de forskellige spilmarkeder og de europæiske landes regulering. Nogle lande har stadig monopol på pengespil, og i Frankrig, hvor onlinespil blot står for 24 pct. af markedet, er der fx en stærk tradition for at spille både lotto og hestevæddeløb på barer i steder for online, siger Jan Madsen.