Dagligvarekæder varsler prisstigninger

Samhandel 12. okt 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Dårlig høst flere steder i verden suppleret med stigende omkostninger på alt fra transport til emballage får priserne til at stige. Arkivfoto: DH Media
  • Stigende råvarepriser vil ifølge dagligvarekæder betyde højere priser på en række dagligvarer som mel, kød og kaffe 

Prisstigninger på råvarer rammer nu markederne og i sidste ende forbrugerne, som vil kunne opleve højere priser i dagligvarebutikkerne.

Dagbladet Børsen har talt med flere af de store dagligvareaktører, som bebuder højere priser.

Udmeldingen kommer i forbindelse med de årsforhandlinger mellem leverandører og dagligvarehandlen, som er i gang lige nu.

- Der er rigtigt mange leverandører, der varsler prisforhøjelser på varerne, og vi kæmper for at holde dem så meget nede som muligt, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop til Børsen. 

Prisstigninger kan ramme de fleste kødprodukter, mel, kaffe og olier. Det er bl.a. dårlig høst flere steder i verden suppleret med stigende omkostninger på alt fra transport til emballage, som får priserne til at stige.

Omfanget af prisstigningerne ønsker ingen af dagligvarekæderne at udtale sig om.

Salling Group skriver i en mail til Børsen, at den oplever et “enormt tryk” på forsyningskæderne globalt samt en dårlig høst på store kategorier, der giver prisstigninger hos nogle leverandører.

Opdateret 12. okt 2021

Vil du vide mere?