Coop udvider samarbejde med små fødevareproducenter

Samhandel 22. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • I år vil dagligvarekoncernen fordoble salget af varer fra små, lokale fødevareproducenter 

Skrevet af: Søren Tougaard

Coops kunder skal tilbydes flere varer fra små danske fødevareproducenter. Målet er at fordoble salget af lokale varer i år, lyder det fra dagligvarekoncernen.

Det ambitiøse mål skal realiseres gennem en udvidelse af det flerårige samarbejde med den danske startup Råhandel - en online markedsplads med samlet bestilling, levering og betaling af fødevarer fra små og mellemstore fødevareproducenter til bl.a. Coop.

Her kan producenterne sælge varer nemt og direkte til butikkerne. Samarbejdet har allerede eksisteret på Sjælland i to år, og nu skal konceptet lanceres i Region Midtjylland i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen.

- Vi ønsker at fremme mangfoldigheden blandt danske fødevarer, støtte mindre leverandører, og tilbyde Coops kunder noget, de ikke kan få andre steder. Vores ambition er, at vi skal udvikle nogle af fremtidens store varer, som vil blive solgt i vores butikker i hele landet, siger Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen.

Stigende efterspørgsel 

Salget af lokale varer i Coops butikker på Sjælland har oplevet en markant stigning med en tredobling i salget i årets første tre måneder med omkring 100.000 solgte enheder.

80 producenter med omkring 500 forskellige varer er nu til salg i ca. 100 sjællandske Coop-butikker.

 Samarbejdet med Råhandel støtter op om de små danske fødevareproducenter og imødekommer en stigende efterspørgsel. 

- Kundernes interesse for varer med en særlig historie er stærkt voksende. Med Råhandel har vi fået en platform, der gør det meget nemmere for såvel producenterne som vores lokale butikker at imødekomme efterspørgslen, siger chef for lokale varer i Coop, Hanna Schaldemose.

 

 

   

Opdateret 22. apr 2021