Sommerens grillpølser kan være baseret på ærter
Det er formentlig ikke nemt at skabe et produkt af grøntsager, der kan konkurrere med en af danskerne traditionelle retter til grillen, nemlig pølsen.
Men nu gør Salling Groups butikker et forsøg og lancerer plantebaserede pølser til grillen.
Det er Naturli'Foods, der har skabt en grøn pølse, der er produceret af blandt andet ærteprotein.
- Pølser på grillen og en ristet hot dog har en stor plads i de danske madhjerter, så pølserne skal man kun udfordre, hvis man virkelig gør sig umage. Derfor har vi brugt lang tid på et grønt alternativ, som mange ønsker sig. Det er blevet til en 100 pct. plantebaseret grillpølse, som ikke bare har den helt rigtige smag, men også det helt rigtige knæk, siger Henrik Lund, direktør for Naturli’ Foods, som har udviklet plantepølsen.
De nye plantepølser vil fra den 22. marts kunne købes i Sallings Groups kæder Føtex, Netto og Bilka.
På ingredienslisten står: vand, tekstureret ærteprotein, tomat, kokosolie, rapsolie, hvedegluten, løg, hvidløg, kartoffelstivelse, fermenteret dekstrose, stabilisator (natriumalginat, methylcellulose), salt, krydderiblanding, champignonekstrakt, røgsalt, calciumclorid.