Salling Fondene donerer to mio. kr. til otte lokale projekter

Salling Group 7. feb 2024 -
This describes the image
Foto: Salling Fondene
  • Via Føtex-varehuse har Salling Fondene doneret to mio. kr. til projekter, som støtter bevægelse, nærvær og fællesskab for især børn og unge.

Skrevet af: Søren Tougaard

Hvert år uddeler ejerne bag Salling Group, Salling Fondene millioner af kroner til Team Danmark samt til kunst, kultur og arkitektturen i hjembyen Aarhus. Siden 2018 har Salling Fondene også årligt doneret pengebeløb til projekter rundt om i landet via Føtex-varehuse. 

I år er ingen undtagelse.  Ud af 45 forskellige indstillinger fra hele landet, er valget faldet på otte projekter, som har en stor bredde og rækkevidde, og som er med til at støtte op om fællesskab, nærvær og bevægelse for især børn og unge. 

I alt donerer Salling Fondene to mio. kr. til de otte projekter, der omfatter en skaterbane i Vrå, et fælleshus og træningsmiljø i Silkeborg, en bypark i Brønderslev, et udendørs bevægelsesområde i Svendborg, en aktivitetsplads i Hvidovre, en multibane i Ribe, streetsport i Esbjerg og et samlingspunkt i Ebeltoft. 

- Salling Fondene donerer hvert år en del af overskuddet fra Føtex og resten af Salling Group tilbage til det samfund, vi er en del af. I Føtex lægger vi stor vægt på at være tæt på vores kunder lokalt. Vi er derfor meget glade for, at vi med de otte nye projekter rundt i landet kan være med til at gøre en forskel lokalt. Efter indstilling fra Føtex gennemføres projekterne via donationen fra Salling Fondene. Jeg er særligt glad for, at projekterne har fokus på at skabe gode rammer for aktiv livsstil, nærvær og lokalt fællesskab. Jeg er imponeret over alle de fantastiske ildsjæle, der er rundt i lokalsamfundene, og som lægger et meget stort og dedikeret arbejde i at få gode projekter til at blive til virkelighed. Projekter, der er til glæde og gavn for mange mennesker. Det gør mig stolt, at vores varehuschefer meget engagerede støtter op om de gode initiativer og tager en aktiv rolle i lokalsamfundet, siger direktør for Føtex, Morten Møberg. 

Siden 2012 har Salling Fondene doneret over to mia. kr. 

Opdateret 7. feb 2024