Ny onlinestrategi koster 500 stillinger i Salling Group

Salling Group 12. jan 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Danmarks største dagligvaregigant lukker lageret i Ishøj, der har håndteret ordrer gennem Føtex Hjemmelevering. Salling Group arbejder på at finde job til flest mulige andre steder i organisationen.

Skrevet af: Søren Tougaard

Opdateret kl. 14.43

Efter udmeldingen om, at Salling Group sadler om på onlinemarkedet og søsætter Bilka ToGo Hjemmelevering og lukker for Føtex Hjemmelevering, nedlægger Danmarks største dagligvaregigant hele 500 stillinger. Det bekræfter Salling Group overfor TV2.

Nedskæringerne rammer både fuldtids-, deltids- og timelønnede medarbejdere, der har arbejdet på lageret i Ishøj og har håndteret kundeordre for Føtex Hjemmelevering. 

- Formelt opsiger vi 250 fuldtidsstillinger i Ishøj og tilsvarende antal deltidsstillinger som f.eks. studie- og fritidsjob, men vi er, helt planmæssigt, i fuld gang med at jobmatche de berørte medarbejdere med stillinger andre steder i koncernen, fortæller HR-direktør Louise Gade i en pressemeddelelse.

Salling Group gennemfører i gennemsnit 340 ansættelser om ugen alene i den danske del af sin forretning, og HR-direktøren understreger, at der således er gode muligheder for nye jobmatch.

- Vi er konstant på jagt efter arbejdskraft, og alene i Bilka Ishøj har vi aktuelt 25 ledige stillinger. Jeg forventer derfor, at vi kan matche langt størstedelen af medarbejderne i Ishøj med stillinger andre steder i koncernen. Der vil altså reelt være tale om omplaceringer for langt de fleste medarbejderens vedkommende, siger Louise Gade.

Fremover sker plukningen af varerne til onlinekunderne ude i de fem Bilka varehuse, der skal stå for håndteringen af Bilka ToGo Hjemmelevering. 

 

 

Opdateret 12. jan 2023