Netto Polen kickstarter Tesco-konvertering - runder 400 butikker

Salling Group 26. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Henrik Frydkjær
  • Netto er klar med de første konverterede butikker efter overtagelsen af Tesco i Polen og gearer op til en konverteringsbølge

I Polen er Netto nu klar til næste skridt efter overtagelsen af Tescos i alt 301 butikker. Torsdag (27. maj 2021) åbner den danske discountkæde nemlig de fire første, nykonverterede butikker, hvilket samtidig bliver startskuddet til det, Michael Løve, adm. direktør i Netto, kalder et "konverteringsmaraton".

Det skriver Netto-direktøren i et opslag på Linkedin, hvor han samtidig noterer, at kæden samtidig runder et skarpt hjørne.

- Tilfældigvis rykker det (åbningen af de fire nye butikker, red.) også Netto Polska over de 400 butikker til i alt 403. og konverteringerne vil fortsætte med op til 6 nye butikker hver uge, lyder det fra Michael Løve.

- At forberede dette har krævet en stor indsats fra både Netto- og Tesco-holdene. Vi er kun ved begyndelsen, men jeg er imponeret over resultaterne og taknemmelig for alles indsats og engagement.

85 pct. skal gennem konvertering

Hvis planen om de i snit 6 butikker om ugen holder, vil det tage Netto på den gode side af 40 uger, før opgaven er overstået. Overfor Dagligvarehandlen har Michael Løve tidligere fortalt, at man forventer at kunne konvertere ca. 85 pct. af Tesco-butikkerne til Netto-lokationer - svarende til ca. 255 ud af 301 butikker.

- Planen er, at konverteringen af Tesco-butikkerne højst skal tage 18 måneder. I den periode sætter vi så konverteringen af de eksisterende, polske Netto-butikker i bero, fortalte Michael Løve tilbage i marts til Dagligvarehandlen.

- Samtidig betyder det, at vi kommer til at bruge en smule mindre krudt og allokerer et mindre budget til ombygning og konvertering af de danske butikker. Hvor vi i 2020 gennemførte 91 danske konverteringer regner vi med at nå omkring 70 i 2021, hvilket stadig er fuldt ud tilfredsstillende.

I alt forventer Netto, at opkøbet og konverteringen af Tesco-butikker vil løbe op i omegnen af 3 mia. kr. - heraf ca. halvdelen til konverteringsopgaven. Lykkes det at konvertere de estimerede 255 Tesco-butikker, kommer det samlede antal Netto-butikker i Polen op på over 650, mens Netto i Danmark - til sammenligning - på nuværende tidspunkt tæller godt 525 butikker.

Opdateret 27. maj 2021