Netto arbejder videre med havneplacering på Ærø

Salling Group 22. jan 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Byrådet i Ærø Kommune har godkendt at arbejde videre med planerne om at opføre en ny Netto på havnen i Marstal. En sådan placering kræver dispensation fra planloven

Skrevet af: Søren Tougaard

Ærø hører til blandt landets mindste kommuner med ca. 4000 indbyggere. I dag driver Salling Group en Netto i den næststørste by Ærøskøbing, men dagligvarekoncernen har også set sig lun på en placering i hovedbyen Marstal med lidt over 2000 indbyggere. 

Nærmere bestemt på havnen i den maritime by. En sådan placering kræver dog en dispensation for planloven, da zonen ligger uden for bymidten, og det er netop, hvad byrådet nu vil undersøge muligheden omkring, Det skriver Fyns Amts Avis. 

Udsigten til en kommende dagligvarebutik på havnen i Marstal vækker en del bekymring blandt lokale borgere og butiksejere, der blandt andet er bekymret for butiksdød,  

Salling Groups udviklingschef Carsten Hadsbjerg fulgte selv med i byrådsdebatten på Youtube, og han glæder sig over, at kommunalbestyrelsen nu har godkendt at se videre på mulighederne. 

- Nu skal vi først have arbejdstøjet på og sammen med administration og politikerne på Ærø få lavet et forslag til en butik, der passer ind. Ligesom flere af byrådspolitikerne sagde i går, så kunne man måske tilpasse modellen og gøre det lidt mere maritimt, så både Ærøs befolkning og byrådspolitikerne bliver tilfredse, siger Carsten Hadsbjerg til avisen.

Opdateret 25. jan