Ingefær er roden til alt godt
Salget af frisk ingefær er eksploderet de seneste måneder. Mange opfatter roden som fremmende for helbredet.
Ingefær har i mange år været noget, som mange danskere havde på krydderi-hylden i stødt form. De seneste år er det blevet mere almindeligt også at købe roden i frisk form for at benytte den i ikke mindst asiatiske retter.
Men nu er salget af primært den friske ingefær eksploderet salgsmæssigt.
- Vi har oplevet en stigning på cirka 60 pct. i perioden fra 1. december til 14. januar sammenlignet med samme uger året før. Der er ingen tvivl om, at det skyldes det store fokus, der er på ingefærs sundhedsmæssigt gavnlige egenskaber. Det er blevet meget moderne at bruge det i juices, shots, te og mad og salget fremmes givetvis af den voldsomme eksponering i medierne. Rigtig mange ernæringseksperter taler varmt for ingefær, hvilket er med til at fremme salget, siger kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, Maia Lindstrøm Sejersen.
Dagrofa melder om en stigning på 50 pct. i omsætningen på pakker med 200 gram ingefær i samme periode, og Bangs Ingefærdrik har mere end fordoblet sin omsætning i perioden.
Sælger tre gange så meget ingefær
Hos Meny i Hørsholm oplevede købmand Lisbeth Dalgaard allerede en stigning i salget i 2015.
- Vi gjorde en indsats for at øge salget, men i årets første uger er salget tre gange så stort som i de samme uger sidste år. Det gælder også salget af ingefærdrik, og vi har introduceret mange nye produkter med ingefær, som går virkelig godt, fortæller Lisbeth Dalgaard.
Hun ansatte i 2000 ernæringsterapeut Anne van der Merwede som forbrugerkonsulent i Dalgaard Supermarked. Anne van der Merwede skriver hver måned en klumme til Dalgaards hjemmeside.
Klummen omhandler blandt andet årstidens råvarer med forslag til opskrifter.
I januar skriver Anne van der Merwede blandt andet om ingefær.