Græsørken summer nu af liv ved Salling Groups hovedkontor

Salling Group 25. maj 2023 -
This describes the image
Den golde græsplæne rundt om hovedbygningen er blevet omdannet til et walk’n’talk-område, hvor medarbejdere kan kombinere faglig snak med frisk luft til tankerne.    Foto: Salling Group
  • 11.000 kvm er blevet til grønne oaser, som bl.a. er beplantet med enggræs, mosebølle, aronia og benved

Det seneste år er arealerne omkring Salling Groups hovedkontor i Aarslev blevet forvandlet fra græsørken til eldorado for bier, blomster og human beings. De store græsplæner uden læ til insekter og smådyr er med hjælp fra HedeDanmark blevet omdannet til en biodiversitetspark.

11.000 kvm er blevet til grønne oaser, som bl.a. er  beplantet med blandt andet enggræs, mosebølle, aronia og benved.

Parken bliver i dag officielt indviet med bl.a. åbningstale ved HR-direktør i Salling Group, Louise Gade.

Parken har fået et indgangsparti prydet af kampesten og inde i parker er store raftehoteller, træer og vild blomstereng.

- I det store hele er vores biodiversitetsanlæg blot et lille bidrag til klodens udfordringer. Men vi håber, at vi med tiltaget både kan skabe en forbedring lokalt, og samtidig inspirere andre og hinanden til at gøre en forskel, hvor vi kan, siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade, forud for åbningen af parken. 

Boost for biodiversitet og menneskelige tanker

Udover et lokalt boost af biodiversiteten skaber parken også nye muligheder for hovedkontorets 1.500 medarbejdere. 

- Biodiversitetsparken giver vores medarbejdere mulighed for at bevæge sig udenfor i helt nye og stimulerende omgivelser, og jeg tror på, at det vil skabe grobund for nye kreative måder at løse udfordrende arbejdsopgaver på, ligesom det er godt for vores alles mentale sundhed at være i naturen, siger Louise Gade. 

Biodiversitetsprojektet er blot en af mange indsatser for bedre miljø og klima, som Salling Group har iværksat. Dagligvaregiganten har forpligtet sig til FN’s Parisaftales målsætning om at holde de menneskeskabte temperaturstigninger under 1,5 grader C – og senest fået godkendt koncernens klimamål af det internationalt anerkendte Science Based Targets initiative

Koncernen har investeret 2,4 mia. kr. i omstilling til grønnere energi og indgået samarbejde med Clever om opsætning af lynladere ved samtlige Føtex, Bilka og Netto p-pladser i hele landet.

 

Opdateret 25. maj 2023