Føtex lukker i kriseramt aarhusiansk storcenter

Salling Group 30. maj 2023 -
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Kunderne svigter City Vest. Derfor forlader Føtex nu storcentret i Aarhus V efter 42 år. Nu jagter Salling Group en ny placering i området.   

Skrevet af: Søren Tougaard

I flere år er antallet af ledige lejemål eksploderet i det 51 år gamle butikscenter City Vest ved Aarhus. Status før julen 2022 var, at 40 ud af 65 lejemål var ledige. Nu siger centrets ankerbutik Føtex også farvel til centret efter 42 år. Det sker ved udgangen af august i år. 

Efter flere forsøg på at vende udviklingen gennem de seneste år står det klart, at fundamentet for at drive Føtex i City Vest ikke længere er tilstede. Dermed tager varehuset nu hul på de sidste salgsmåneder i Brabrand, hvor man for første gang slog dørene op og bød kunderne indenfor i 1981, meddeler Salling Group i en pressemeddelelse. 

- Vi havde naturligvis helst været det foruden, men er nu nået til et punkt, hvor vi er nødt til at lukke Føtex i City Vest. Det har kun været i vores interesse at blive i centret for at bibeholde en god arbejdsplads for mange dygtige medarbejdere samt indkøbsmulighed for vores trofaste og loyale kunder. En årelang periode, hvor kundestrømmen har været nedadgående i centret, har haft sine naturlige konsekvenser, og nu ser vi os desværre nødsaget til at sige stop, siger salgsdirektør i Føtex, Tore Nederland, og fortsætter:

- Medarbejderne i føtex City Vest fortjener den største ros, idet de altid og uagtet situationen har leveret den bedste service og sørget for, at indkøbsoplevelsen har været i top for de lokale i Brabrand. Nu gør vi alt, hvad vi kan for at finde nye muligheder til dem hos lokale Føtex-naboer eller andre steder i organisationen.

Opgiver ikke Aarhus V

I 2017 blev det aarhusianske Føtex-varehus gennemgribende ombygget, og så sent som i efteråret 2022 fik varehuset endnu en tur for at optimere kundeoplevelsen yderligere.

- Der er gjort en kæmpe indsats for at lykkes i City Vest, og måske har vi trukket den længere, end vi burde have gjort. Det skyldes vores iver for at fastholde et indkøbssted, som mange er og har været glade for. Allerede nu ser vi på nye muligheder i området, så Føtex forhåbentlig også i fremtiden kan få en stærk position i Aarhus Vest, siger Tore Nederland.

Føtex City Vest beskæftiger i alt 84 fuldtids- og deltidsansatte, som man altså nu går i gang med at finde jobmuligheder til.

Kort før jul sidste år købte entreprenørkoncernen A. Enggaard City Vest af Danske Shoppingcentre for ca. 100 mio. kr.   

Opdateret 30. maj 2023