Efter 46 år i Salling Group går EDB-pioner på pension

Salling Group 19. maj 2023 - 3 min læsetid
This describes the image
I sine 46 år i Salling Group har Jens Palsgaard sat sit præg på systemer inden for blandt andet varebestilling, salg, ordrehåndtering og lager. Nu går han på pension. Foto: Salling Group
  • Den 1. august 1977 havde Jens Palsgaard første arbejdsdag i EDB-afdelingen i det, der dengang hed Dansk Supermarked. Selvom EDB sidenhen er blevet erstattet af IT, og Dansk Supermarked nu hedder Salling Group, har Jens Palsgaard haft sin daglige gang i koncernen i næsten 46 år 

Da Jens Palsgaard i 1977 blev ansat i afdelingen ’Systemplanlægning og programmering’, var han med til at udvikle alle EDB-systemerne, og programmerne lå dengang på hulkort, som blev opbevaret i papkasser på kontoret. 

- Alt sådan noget er jo fuldstændig ukendt for folk i dag, fortæller den 70-årige Jens Palsgaard, der efter lang og tro tjeneste i Salling Group går på pension.

I sin tid i Salling Group har Jens Palsgaard sat sit præg på systemer inden for blandt andet varebestilling, salg, ordrehåndtering og lager. Derfor har han også oplevet en tid i detailbranchen, hvor der blev udskrevet fysiske bestillingsbøger, som blev sendt til varehusene. Varehusene indskrev bestillinger i hånden og sendte bestillingsbøgerne retur til hovedkontoret, hvor de blev samlet til en ordre til leverandørerne. Alt blev sendt med postvæsenet, og det betød, at der var stor tidsforskydning mellem ordreafgivelse og modtagelse af varer. 

Dermed har Jens Palsgaard gennem sit arbejdsliv fulgt udviklingen på tætteste hånd, og efter næsten 46 år i Salling Groups IT-afdeling, har han nu truffet en vemodig beslutning om at gå på pension.  

Store forandringer

- Når jeg fratræder for at gå på pension efter 45 år og 10 måneder er det tydeligt for enhver, at der i perioden er sket store ændringer. Og så skal man lige huske, at de fleste af mine kollegaer ikke var født, da jeg blev ansat. Mange af de gamle termer er derfor helt ukendte for nyere ansatte, siger han.

Selvom det er en vemodig afsked med både fantastiske kollegaer og arbejdsplads, som Jens Palsgaard går i møde, ser han alligevel frem til at gå på pension og få mere tid med familien. Særligt børnebørnene glæder han sig til at bruge mere tid med.

- Vi har meget glæde af hinanden allerede. Det sidste halve år har jeg haft fri hver anden onsdag, og det har været til stor glæde og gavn for især mine børnebørn. Jeg tror, at når vi bruger meget tid sammen nu, mens de er små, så kommer den tid også rigtig godt igen senere i livet, siger han. 

Hvad hverdagen helt præcis skal gå med, har han endnu ikke planlagt, men han er sikker på, at det kommer til at have med mennesker at gøre. Han sætter stor pris på den kontakt, han har med mennesker i sin hverdag, og når det snart ikke længere er kollegaerne, han er i kontakt med på daglig basis, må han ud og finde den kontakt et andet sted.

- Jeg kunne godt forestille mig at være frivillig i en organisation som ReThinkers, hvor man guider turister rundt i byen, eller noget andet, hvor jeg kan hjælpe folk med et eller andet, siger Jens Palsgaard og fortsætter:

- Det kommer i hvert fald ikke til at handle om at sætte sig og se ’Go’ morgen Danmark’ og derefter bare vente på, at det bliver ’Go’ aften Danmark’ – det er helt sikkert.”
 

Opdateret 19. maj 2023