Dansk Supermarked fortsætter varmeprojekter

Salling Group 8. maj 2017 -
This describes the image

Det er bestemt ikke nogen særlig god købmandsforretning at sælge overskudsvarme videre til det lokale fjernvarmeselskab, men alligevel giver det stadig god ræson for Dansk Supermarked. Ikke mindst set ud fra et grønt og samfundsmæssigt synspunkt.

Dansk Supermarkeds indtil videre største varmegenvindingsprojekt er i Sønderborg, hvor overskudsvarmen fra byens Føtex og Bilka sælges videre til det lokale kraftvarmværk. Her har Dansk Supermarked investeret et pænt beløb i at ombygge butikkernes køle- og varmeanlæg, så man nedbringer energiforbruget og gør det muligt at lede overskudsvarmen videre ind i områdets fjernvarmenet, hvor det forventes, at overskudsvarmen årligt ville kunne forsyne mellem 50 og 60 almindelige parcelhuse.

Lars C. Christensen, energichef hos Dansk Supermarked Group, fortæller, at udnyttelsen af overskudsvarmen perfekt matcher virksomhedens politik om at være ansvarlig i alle pro-cesser i stedet for at lade overskudsvarmen gå op i den blå luft. Også selv om den økono-miske gevinst er stort set lig nul, da Dansk Supermarked skal betale afgifter af den grønne overskudsvarme.

- Dansk Supermarked Group vil gerne levere overskudsvarme, så den bliver nyttiggjort i fjernvarmenettet frem for at gå til spilde, - også selvom der ikke er nogen særlig forretning i det. Men vi har selvfølgelig en smertegrænse i forhold til de store administrative byrder, der på nuværende tidspunkt knytter til genbrug af overskudsvarme, siger Lars C. Christensen.

Ny strategi

Modsat Coop har Dansk Supermarked ikke tænkt sig at begrave virksomhedens varme-genvindingsprojekter, der startede op med Føtex Silkeborg og siden har spredt sig til Sønderborg-butikkerne og senest Føtex Skive.

- Vi har ikke aktuelle planer om at indstille eksisterende levering af overskudsvarme til fjernvarmenettet, men situationen lægger en dæmper på vores planer om nye projekter. Vi har evalueret på projektet og lagt en ny strategi. Det betyder, at vi fremadrettet starter i de store butikker, da de små ikke er rentable på grund af afgifter, siger Dansk Supermarkeds energichef, der fortæller, at næste varmegenvindingsprojekt foretages i Bilka One Stop i det københavnske storcenter Fields.

Opdateret 10. nov 2020