Dagligvarehandlen ansætter markant flere elever

Salling Group 24. feb 2017 -
This describes the image
Elever i Meny Foto: Dagrofa

Mens specialhandlen de seneste år har ansat færre salgselever i praktik, underskriver dagligvarehandlen et stigende antal uddannelsesaftaler.

Dagrofa, der har salgsassistentelever i Kiwi, Spar og Meny, har øget antallet af elever med cirka 65 pct. fra 2014 til 2016. Målet er ifølge HR-direktør i Dagrofa, Ditlev Piper, at øge antallet af salgselever med 15 pct. om året de kommende tre år.

- Vi har en klar og meget målrettet strategi i Dagrofa om at tiltrække og fastholde dygtige elever. Denne strategi har således båret frugt, da vi oplever en større interesse for at blive elev i Dagrofas butikker, siger Ditlev Piper og tilføjer, at de selvstændige butikker er tiltagende interesserede i at have elever.

Dagrofas elever modtager for langt størstedelens vedkommende deres teoriundervisning på Tradium i Randers, og de tilbydes alle specialistspor i eksempelvis ledelse.

Flere ferskvare elever

I Dansk Supermarked er antallet af nye salgselever fra 2015 til 2016 øget med 50 pct., hvilket dog sker efter et år med et fald.

Dansk Supermarked har elever i Netto, Føtex, Bilka og Salling, der alle går i skole på Bøgehøj ved Ebeltoft.

- Vi ser ud til at fortsætte tendensen med ansættelse af flere elever i 2017. Ved udgangen af januar har vi allerede indgået 64 nye uddannelsesaftaler i mod 48 samme periode sidste år, siger Jon Skålerud, der er HR Senior Manager i Dansk Supermarked, og fortsætter:

- Derudover har vi i 2016 oplevet en vækst på 100 pct. på bagerområdet og en vækst på 16 pct. på slagterområdet. Det indikerer for mig, at vi har været gode til at ”brande” de fan-tastiske karrieremuligheder og den spændende hverdag, som bager- og gourmetslagter får hos os.

Dagrofa forventer ligeledes at ansætte flere ferskvareelever de kommende år.

Coop har i 2016 rekrutteret 26 pct. flere elever i Kvickly, Dagli'Brugsen og SuperBrugsen, når man sammenligner 2014 med 2016. Tallet dækker over både salgselever, bagere og slagtere.

Ifølge HR Direktør Claus Ljungdahl rekrutterede Coop et stort antal af bagerelever og slagterelever i 2016.

Den teoretiske uddannelse for Coops elever gennemføres i et samarbejde mellem Coop og udvalgte skoler som ZBC, Tietgen Skolen og Detail Divisionen i Grenaa.

 

Med udgangen af januar i år havde 5767 en underskrevet uddannelsesaftale i detailhandlen (jan. 2016: 5912), mens 913 var i skolepraktik (jan. 2016: 620).

Opdateret 10. nov 2020