Dagligvareaktører i fælles front for sundere mad

Salling Group 21. mar 2019 -
This describes the image
Et nyt partnerskab vil give danskerne flere sundere fødevarer. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
Skrevet af: Søren Tougaard

Sidste år overgik antallet af overvægtige for første gang antallet af normalvægtige herhjemme. 51 pct. af danskerne er i dag overvægtige, viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen.

Og i en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Fødevarestyrelsen, svarer blot 16 pct., at de ikke har svært ved at spise sundt.

Ca. halvdelen angiver, at de har de er mest udfordret med at spise sundt om eftermiddagen og igen efter aftensmaden.

Et nyt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, brancheorganisationer, en række fødevarevirksomheder, dele af foodservice, interesseorganisationer og en samlet dagligvarehandel skal nu sammen udvikle mad og drikke, som skal gøre det lidt nemmere for danskerne at træffe et sundt valg. Hvad enten det drejer sig om snacks eller hovedmåltider.

En sundere retning

Alliancen for sundere mad har fået navnet Innovationspartnerskabet og er et initiativ søsat af Fødevarestyrelsen.

- Det er ikke fordi, det hele skal være grøntsagssnackes og fisk. Vi ser ethvert tiltag i sundere retning som en god ting. Hvis slikproducenten putter mindre sukker i vingummierne eller gør chokoladebaren en anelse mindre, så kan det også gøre en forskel. Der er plads til fødevarevirksomheder af alle typer og alle størrelser – så længe de vil være med til at gøre danskerne sundere, siger Per K. Christiansen, direktør for vækst og innovation i Fødevarestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har mere end 80 aktører meldt sig under det nye partnerskab, som blandt andet tæller Salling Group, Coop, Dagrofa, Reitan Distribution, Rema 1000, Lidl, Aldi samt brancheorganisationerne Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Bryggeriforeningen, Dansk Erhverv og Horesta, foruden flere fødevarevirksomheder.

Det er gratis at blive partner i Innovationspartnerskabet, som mødes første gang senere på foråret. Tilmeldingsfristen er 31. marts, oplyser Fødevarestyrelsen.

 

Opdateret 10. nov 2020