Corona sparker til overskuddet i Salling Groups måltidskasseselskab

Salling Group 15. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Stifterne bag Skagenfood, Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen, ejer stadigvæk 10 pct. af virksomheden og har ansvaret for den daglige drift.  Foto: Lars Horn / Baghuset
  • Skagenfoods bundlinje steg sidste år med mere end 50 pct.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Coronapandemien har givet danskerne endnu større appetit på at købe fødevarer over nettet. 

Forbrugernes stigende efterspørgsel efter nemmere og sikre måder at købe ind på har også været gavnlig for Skagenfoods forretning, der har Salling Group som majoritetsejer med en andel på 90 pct.  

Helt efter bogen opgiver selskabet ikke omsætningen i 2020-regnskabet. Her fremgår det, at bruttofortjenesten steg med hele 35 pct. til 33,6 mio. kr.

Den stigende aktivitet smitter også af på personaleomkostningerne, der voksede med lidt over 5 mio. kr. til 22,5 mio. kr. 

Resultatet før skat udviklede sig positivt for Skagenfood og gik frem med 2,8 mio. kr. til 7,7 mio. kr.

Overskuddet landede på 6 mio. kr. mod 3,9 mio. kr. i 2019, hvilket svarer til en fremgang på 53 pct.

I den meget kortfattede ledelsesberetning står der intet om ledelsens tilfredshed med udviklingen.

Corona skaber usikkerhed

Sidste år opkøbte Skagenfood 51 pct. af den fynske øko-slagter Bodebjerg. 

Trods opkøbet kan ledelsen anført af bestyrelsesformand Per Bank og direktør Betina Kühn ikke sige meget om forventningerne til 2021. 

"På nuværende tidspunkt har situationen med covid-19 pandemiens udvikling i Danmark ikke haft negativ effekt på Skagenfood. Den fremtidige udvikling er dog usikker, og selskabet kan derfor ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om forventningerne til 2021", står der i beretningen fra ledelsen.     

 

 

Opdateret 15. apr 2021