Bæredygtig soja samler hele dagligvarehandelen

Salling Group 24. sep 2019 - 1 min læsetid
This describes the image
Bæredygtig soja dansk alliance for ansvarlig soja Foto: Colourbox

Alle de største dagligvarekoncerner herhjemme bakker i sjælden enighed op bag et nyt initiativ, som skal være med til at bremse skovrydning for at øge soja-produktionen i lande som Brasilien.

Danmarks årlige import af soja er på ca. 1,7 mio. tons om året, hvoraf kun 20 pct. anslås at være "certificeret eller verificeret afskovningsfrit", hedder det i en pressemeddelelse fra DIEH, Dansk Initiativ for Etisk Handel, som nu lancerer Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

Den nye alliance er et samarbejde med dansk dagligvarehandel, organisationer og myndigheder om at øge andelen af ansvarligt produceret soja til Danmark.

- Soja er en vigtig proteinkilde, men vi kan ikke se til, mens produktion af soja og andre afgrøder foranlediger afskovning af regnskoven og forringelse af biodiversiteten i Sydamerika. Sojaproduktionen skal simpelthen ske ansvarligt og uden at bidrage til afskovning. Derfor er det glædeligt, at en gruppe visionære danske virksomheder og organisationer nu er gået sammen og udviser handlekraft – og vi så meget gerne, at også leverandører deltager i denne vigtige alliance, siger direktør i DIEH, Mikkel Stenbæk Hansen i pressemeddelelsen.

Coop, Rema 1000, Salling Group, Aldi, Dagrofa og Lidl deltager i alliancen, mens en række organisationer og myndigheder bakker op.

Opdateret 10. nov 2020