Tema om rekruttering: Victor var butikselev i Salling Group: What's not to like?

Salling Group - Navne 27. sep 2023 -
This describes the image
Foto: Jeppe Peschardt Assenholt
  • For Victor Larsen skal det ikke handle om popularitet, når man vælger uddannelse. Det skal føles rigtigt.

Victor Larsen fra Vejle gjorde ikke som sine andre kammerater, da gymnasiet var overstået. I stedet for sabbatår med jordomrejser inden en lang videregående uddannelse ventede, gik han i lære som butikselev i Føtex i Vejle.

En beslutning, han ikke har fortrudt på nogen måde. Faktisk forstår han ikke, at der ikke er flere, der gør det.

- What´s not to like, udbryder Victor Larsen.

Selvom beslutningen for ham var klokkeklar, var han i tvivl. Samfundets normer pressede på.

- Jeg gjorde mig faktisk en del overvejelser omkring det. Elevuddannelser er jo måske ikke lige så populære, som så mange andre uddannelser er det, fortæller han og pointerer:

-For mig handler det om, at man skal være glad for det, man laver. Det er glæden, der skal være drivkraften.

Fordommene har han mødt, men han har en opsang til alle dem, der skal tage et valg om fremtiden.

- Hvis man har nogle ambitioner, og man så gør noget ved de ambitioner, så er det sådan set ikke så vigtigt, hvor fint eller hvor godt det lyder. Fordi det er fint nok at gøre det, man selv synes er fint nok, fastslår Victor Larsen.

Den nu 23-årige teamkoordinater peger på, at det, at man skal være omstillingsparat, er det fedeste ved et job i detailhandlen. Særligt de sidste tre år med corona- og inflationskrise har hærdet og udfordret Victor Larsen på den gode måde.

Tættere på meruddannelse

Nu er Victor Larsen flyttet til Aarhus. Hjemstavnen i Vejle er byttet ud med en by, hvor mulighederne for uddannelser er en anelse større.

Og selvom han helst vil have praktisk erfaring fra det virkelige liv, sætter han stadig en dyd i at læse. Han kombinerer nemlig sit job i Føtex i Nikolinehus med en uddannelse i salg og markedsføring.

En treårig uddannelse, hvor han lærer og arbejder samtidigt. En kombination, han ikke vil være foruden.

- Jeg kunne godt bare tage en markedsføringsuddannelse alene, men så ville jeg være væk fra detailbranchen i to år, hvis vi tænker på, hvad der er sket de seneste to år i detailbranchen, så er der sket en del. Der kan jeg være bange for, at man går glip af en uvurderlig læring, siger han.

Målet for den visionære teamkoordinator er klart.

- Jeg er glad for at være i Salling Group, hvor vi har den her pipeline. Jeg kan ikke sige, hvor jeg er om 10 år, men næste step er da at blive teamleder og derefter afdelingsleder, men for mig er det vigtigt, at uddannelsen følger med ved siden af, forklarer Victor Larsen.

Særligt kigger han mod topcheferne i branchen, hvor mange har det til fælles, at de er startet helt fra bunden på gulvet i butikken.

Hvordan får vi flere med ombord?

Det kan måske været meget at forlange, at en 23-årig teamkoordinator i Føtex skal have løsningen på erhvervsuddannelsernes mangeårige problemer med optaget, men den ihærdige og ikke mindst dybt engagerede Victor Larsen er optimistisk på netop det område.

- Jeg tror, det bliver bedre i takt med, at vi får flere og flere af de her succeshistorier. Vi kårer årets elev i Salling Group, og der er kommet mere fokus på de her elevuddannelser også i virksomheder som Bestseller og Jysk, forsikrer den visionære teamkoordinator og slutter:

- Desuden er der jo gode muligheder for job. Udbud og efterspørgsel er jo en ting. Det bliver nogle vigtige ord for fremtiden.

Opdateret 10. nov 2023