Nomineret til Danish Retail Award: Vi sikrer lokalt ejerskab

Salling Group - Navne 6. sep 2023 -
This describes the image
Privatfoto
  • Jimmy Andersen, varehuschef for Føtex Fisketorvet, er især nomineret til årets Danish Retail Award for sit arbejde med engagement lokalt.

For Jimmy Andersen er en butik en væsentlig faktor i lokalområdet med mulighed for at påvirke og udvikle området i en positiv retning gennem involvering og interesse for livet udenfor butikkens døre.

En stil Jimmy har taget med sig til Fisketorvet, men allerede praktiserede som varehuschef for Føtex Roskilde med blandt andet et sponsorat for HVBs fodboldskole.

Jimmy har kun været i Føtex Fisketorvet i et år, men han har allerede engageret sig i centerbestyrelsen og i de lokale handelsstandsforeninger og også selv været drivkraft på konkrete initiativer.

- Jeg var med til at få indsamlet overskudsmad fra Føtex-butikkerne i Storkøbenhavn op til sidste jul. Vi pakkede omkring 1600 poser med mad natten mellem den 23. og 24. december, så de var klar til uddeling den 24. om morgenen.

I juni stod Jimmy og hans team bag et større arrangement, hvor de lavede og serverede mad på Fisketorvets udendørsfællesarealer til 300 udsatte. Han har også nået at tegne et sponsorat for en lokal fodboldklub på Islands Brygge.

Bagerminister

For Jimmy har karrierevejen været ret klassisk. I en alder af 43 år har han allerede været i Føtex i 26 år.

Fra ung på gulvet over en elevplads på Fyn til en række forskellige stillinger rundt omkring på Fyn og Sjælland. Det blev også til et par år som chefbager, hvor Jimmy var på landevejene og hjalp landets Føtex-bagere med at optimere processer.

Derfor var det helt naturligt, at Jimmy også er blevet bagerminister i region Storkøbenhavn, hvor han hjælper bagerne med drift og salg. Ved siden af det er Jimmy ansvarlig for bagerierne i både Fisketorvet og på Ndr. Fasanvej.

Alene de to steder producerer dagligt 4.000 rugbrød og 14.000 stykker morgenbrød og boller.

Lokalt ejerskab

- Jeg er megabeæret, stolt og en smule overrasket over at blive nomineret. Jeg har jo mere end 100 gode kollegaer landet over, så jeg føler mig også ydmyg.

Jimmy fortæller, at nomineringen også har betydning for medarbejderne i butikken. De er stolte af, at det bliver bemærket, at de er med til at tage et ansvar for deres lokalområde. At de påtager sig et lokalt ejerskab.

Og som Jimmy også påpeger, så er nomineringen i høj grad medarbejdernes fortjeneste.

Årets prisuddeling finder sted den 2. oktober på Børsen i København. I alt er syv nominerede til Danish Retail Award. Foruden Jimmy Andersen er det 

På kun et år er Jimmy lykkes med at skabe et stærkt sammenhold på tværs af afdelingerne i butikken og i ledelsesteamet.

Et ledelsesteam, der i dag ser ud præcist, som da Jimmy blev varehuschef, så forandringerne er i høj grad drevet af Jimmys evne til at lede og motivere sine medarbejdere.

Og Jimmy lyder faktisk lidt glad, når han fortæller det. For det kan være svært at få en ny chef, så det er dejligt, at hele ledelsesteamet har holdt ved og har tiltro til de forandringerne, han har sat i værk.

- En lidt sjov ting, vi indførte, var muligheden for at give hinanden i ledelsesteamet et gult eller rødt kort, inklusiv en dommerfløjte. Det røde kort blev givet, hvis en leder fokuserede på et problem, vi alligevel ikke selv havde indflydelse på. Formålet var at holde fokus og energi på de problemer, vi kan gøre noget ved selv.

Føtex Fisketorvet bliver nu ofte brugt som testbutik internt i kæden, fordi de er blevet så gode til at se mulighederne og eksekvere på det aftalte, fremfor at fokusere på begrænsningerne.

Danish Retail Award

Årets prisuddeling finder sted den 2. oktober på Børsen i Købehavn. Det er som altid DH Media (Dagligvarehandlen), Dansk Erhverv og uddannelsesinstitutionen ZBC, der kårer de tre vindere af den mest eftertragtede pris i dansk detailhandel.

Foruden Jimmy Andersen er følgende nominerede: købmand Per Hansen, Rema 1000 Helsted, uddeler Mogens Knudsen, SuperBrugsen Løkken, købmand Morten Sindberg Hansen, Meny Søndervig, butikschef Jannie Sørensen, Normal, butikschef Karina Brock Wilhelm, Spejder Sport samt butikschef Maria Chris Dideriksen, Matas. 

Opdateret 6. sep 2023