40-års jubilar: Konkurrencemennesket Per Olesen er vild med sit job

Salling Group - Navne 6. okt 2023 -
This describes the image
Foto: Salling Group
  • Der er ingen utilfredshed med tilværelsen for Per Olesen, der nu kan fejre sit 40-års jubilæum i Salling Group.

- Jeg kan godt lide det. Jeg er vild med det. Jeg er ikke færdig med det. Det er fedt.

Sådan lyder det, når man hedder Per Olesen og har haft sit 40-års jubilæum i Salling Group.

Varehuschefen, der har været kåret som årets varehuschef i Føtex hele to gange, i øvrigt som den første nogensinde, er glad for sit job.

Så glad, at man tydeligt mærker hans begejstring for jobbet, når man taler med ham i telefonen.

Den rutinerede varehuschef startede sin rejse som revisor i 1983, hvor det blev til ture rundt omkring i Danmark, inden han en dag fik muligheden for at blive varehuschef. Først Skanderborg, så Silkeborg og derefter Esbjerg, inden det hele endte med at blive Vejle, hvor han har været lige siden.

Når Per Olesen går på arbejde, drager han paralleller til en anden verden.

- Det der samspil mellem at man hver dag skal gøre kunderne tilfredse. Det kan jeg jo godt lide. Og så er noget af det rigtig fedt ved det, at vi kan nærmest følge vores resultater på timen. Det er lidt som i sport. Laver du nogle fejl, så bliver du straffet med det samme. Og gør du det godt, så scorer du også på den måde, fortæller varehuschefen fra Vejle og svarer på, om han er et konkurrencemenneske.

- Ja, det kan man godt sige.

Meget måske?

- Ja, rigtig meget.

Trofast som dagen er lang med øje for sine medarbejdere

Konkurrencelysten er der, og resultaterne har været gode. Med to udnævnelser som årets varehuschef i Føtex har der derfor også været bud efter den erfarne varehuschef, men det har ikke påvirket ham.

Aldrig har han overvejet at gå videre.

- Nej, det har jeg faktisk ikke. Der har været muligheder for at lave både noget internt og eksternt. Det har ikke haft min interesse. Nej, det har det ikke, fastslår Per Olesen.

Varehuschefen har i stedet gjort det, han gør bedst, og det betyder også, han ved, hvordan man får det hele til at køre på bedst mulig måde.

- Hvis du kan se, at der er spilleglæde, så kører det hele noget nemmere. Og hvis spilleglæden lige falder lidt, så kan man få en god snak om det. Det gør faktisk det hele meget nemmere, forklarer han.

Det er da også medarbejderne, der holder liv i trofast Per Olesen. Den særlig sammensætning er unik for ham.

- Der er en utrolig dynamik i en detailhandelsbutik. I Føtex-størrelse, der er det jo ung som gammelt personale. Der er alle mulige afskygninger. Der er ungarbejdere, der er helt nye på arbejdsmarkedet, og så er der ældre medarbejdere, der har været med i mange år.

50-års jubilæum?

40-års jubilæerne hører efterhånden sjældenhederne til, og man skal formentlig ikke være spåkone for at regne ud, at det ikke bliver et tema i samme grad i fremtiden.

Konen er i hvert fald imponeret over sin mand.

- Som min egen kone siger: Hun kender ikke nogen, der har været så glad for at gå på det samme arbejde i så mange år, og så stadigvæk være helt vild med det. Jeg har faktisk vist det, siden jeg gik i 8. klasse. Den er ikke så meget længere. Det er mit drømmejob, konstaterer Per Olesen, der dog med sikkerhed ved, at han ikke render ind i et 50-års jubilæum.

Der skal pensionen nydes i stedet.

Per Olesens 40 års jubilæum markeres i dag den 6. oktober med en reception. 

Opdateret 10. okt 2023