Dagligvarehandlens talenter: Det handler om godt købmandskab 

Salling Group - Navne 12. apr 2023 -
This describes the image
Privatfoto
  • Selvom Mikkel Nielsen Kusk ikke er ude i butikkerne, går det gode købmandskab som en rød tråd gennem hele interviewet. Det er tydeligt, at Mikkel har Salling Groups værdier under huden og udlever dem i sit arbejdsliv.

Vi er nysgerrige på, hvem der er på vej frem i den danske dagligvarebranche, så vi har bedt de forskellige dagligvarekoncerner og kæder om at sende os navne på deres fremadstormende talenter. Vores andet interview i serien er med Mikkel Nielsen Kusk fra Salling Group. 

Han er på kort tid blevet Head of Goods Flow, Nonfood and Textile. En karriere der i sidste måned indbragte ham en placering på Berlingske Talent 100-liste for 2023. 

Selv mener Mikkel ikke, at han har fulgt en decideret karriereplan, men blot har grebet mulighederne og udfordringerne efterhånden, som de har budt sig til.  

Men faktum er, at Mikkel Nielsen Kusk på kun syv år er i sin sjette stilling hos Salling Group og i en alder af kun 29 år er blevet Head of Goods Flow for Nonfood and Textile og leder for mere end 40 medarbejdere. 

Mikkel er født og opvokset i Aarhus med en studentereksamen fra Risskov Gymnasium, hvorefter han fortsatte sit studieliv på Aarhus Universitet med en kandidatgrad i Economics and Management.

Mikkel er fortsat bosat i Aarhus og spiller serie-3 fodbold i byens klub, AGF, efter et skifte i sommers fra Aarhus Fremad. Også på fodboldholdet har Mikkel taget ansvar og vist lederevner, så han nu de sidste par år har været anfører. Igen uden at det har været et klart mål for ham. 

Håndgribeligt og spændende

Hvorfor valgte du efter universitetet at blive praktikant i Business Development hos Salling Group?

- I detailhandlen er det rimeligt nemt at forholde sig til produkterne. De er meget håndgribelige. Derudover synes jeg, at detailhandlen virkede spændende, og flere, jeg kendte, omtalte Salling Group som en spændende virksomhed at arbejde i, forklarer Mikkel Nielsen Kusk, der begyndte i jobbet i august 2015.

Han tilføjer, at det er en intern konsulentafdeling, hvor der er mulighed for at arbejde på tværs. I Salling Group oplevede Mikkel, at man hurtigt kunne avancere. 

- Man kan relativt hurtigt få ansvar. Hvis man har en god ide, så lytter de og eksekverer på det. Det er en rimelige flad virksomhed på trods af virksomhedens størrelse. Jeg oplevede hurtigt at få lov til at præsentere mine ideer for senioransatte. Jeg behøvede ikke at vente i flere år for at blive hørt.

På den måde oplever Mikkel, at Salling Group er gode til at støtte op om unge, talentfulde ansatte. 

Udover at spille fodbold bruger Mikkel sin fritid på at dyrke en anden interesse. Nemlig cykling, hvor han gennem årene har deltaget i flere motionsløb.

Næste udfordring er Dirty Jutland. Et gravelløb der foregår i den barske natur ved den nordjyske vestkyst, hvor 220 km skal tilbagelægges på stier, grus og almindelige veje. 

Analytiske kompetencer

Hvis Mikkel Nielsen Kusk skal give sit eget bud på, hvorfor han så hurtigt er steget i graderne hos Salling Group, så peger han på sine analytiske kompetencer. 

- Det handler om at prøve at forstå udfordringerne. Der er jeg god til gennem dataanalyse at forstå problemets kerne, men også at finde de simpleste løsninger på et komplekst problem. Jeg er nysgerrig på, hvorfor tingene er som de er. Jeg vil forstå dem til bunds. Og så kommer jeg med mit bud på en løsning.  

Derudover har Mikkel kunderne i fokus. 

- Prøv at forstå hvordan kunderne reagerer og find de rigtige løsninger.

For Mikkel handler det også om at tage noget komplekst og gøre det simpelt. Og at turde at påtage sig et ansvar for at løse problemerne og selvfølgelig at levere resultater. I sin tid hos Salling Group har Mikkel også oplevet, at det gælder om at have argumenterne i orden.

- For der er en kultur, hvor der bliver lyttet til de gode argumenter, siger Mikkel. 

Mikkel er stille og roligt blevet klædt på til det stadig voksende ansvar ved selv at have dygtige ledere, der var villige til at lære fra sig og give Mikkel redskaberne til at lykkes.

Det var en form for mesterlære, selvom der selvfølgelig også var mere formel uddannelse og kurser. Og i forhold til ledelse af medarbejderne understreger Mikkel, at det jo er et ansvar, der gradvist er vokset fra en medarbejder til nu i dag at være leder for mere end 40 i Goods Flow. 

En anden ting Mikkel lægger vægt på, som forklaring på sin karriere er de klassiske købmandsdyder. 

- Simpelt købmandskab er det bedste man kan gøre. Det handler om at have de bedste varer til de bedste priser. Så kommer kunderne af sig selv. 

Hvor Mikkel Nielsen Kusk ser sig selv om fem år, vil han ikke nærmere ind på, men siger:

- Jeg har aldrig haft en karriereplan, men er blevet tiltrukket af de spændende udfordringer. Dem håber jeg at blive ved med at få. Og meget gerne fortsat arbejde med både data, det analytiske men i høj grad også med mennesker.
 

Opdateret 12. apr 2023