40-års jubilar fik hr. Salling til at storgrine

Salling Group - Navne 5. jul 2024 -
This describes the image
Når Kim Rovsing Kraglund ikke arbejder med it og udvikling er han sammen med sin kone, to børn og hund i huset i Skæring. Han holder også af at løbe en tur og spille golf. Noget han håber, at han får endnu mere tid til i fremtiden.  Kim Rovsing Kraglund har jubilæum 5. juli.   Foto: Salling Group
  • Den 61-årige Kim Rovsing Kraglund har gennem sine 40 år i Salling Group arbejdet med it-udvikling og optimering af systemer. Han har virksomhedens DNA i årerne og er stolt af at have været med på så lang en rejse. 

Hr. Salling gjorde stort indtryk på mange af de mennesker, han mødte på sin vej. En af dem er 40-års jubilar i Salling Group, Kim Rovsing Kraglund. Han har arbejdet med it gennem alle årene i forskellige funktioner, og da han for mange år siden bankede på hr. Sallings dør for at spørge om lov til at købe en helt ny analyse-platform til svind og nedskrivninger, endte det i grin. 

Hr. Salling lyttede til den unge Kims argumenter og sagde så ganske tørt: ”Ved De hvad unge mand, De skulle slukke for den der EDB-maskine og så tænde for den her.” Hvorpå han pegede på sit hoved.

Der var stille i et par sekunder, så storgrinede hr. Salling, og det samme gjorde den dengang unge Kim Rovsing Kraglund. Chefen skrev under, og Kim fik det, han skulle bruge.

- Det har jeg taget med mig – opbakningen – men at man altid skal huske at bruge hovedet. Jeg var altid nervøs, når jeg skulle ind til hr. Salling - han var en dygtig, men hård mand med en fantastisk humor. Det var altid en stor fornøjelse at være til møder med ham, siger han.  

Budskab hænger ved

Gennem årene må man sige, at Kim Rovsing Kraglund har efterlevet hr. Sallings budskab, for jubilaren har været med til at udvikle Dansk Supermarkeds, som Salling Group hed dengang, automatiske varebestillingssystem, der bandt både butik og lager sammen i et integreret system op mod leverandørernes. 

Siden han begyndte i 1984, har it været hans fokus. Helt fra intern revision og indtil i dag hvor Kim Rovsing Kraglund arbejder som Business Process Alignment og er en del af it-ledelsen.

- Den største milepæl i min karriere var, da vi i 2008 udskiftede vores eget it-system med det tyske SAP. Det var en meget stor implementering, som jeg er stolt af at have været en del af, og som blandt andet bragte mig til Netto Sverige i næsten et år, siger 61-årige Kim Rovsing Kraglund. 

Selv om 40 år kan føles som lang tid, er de for jubilarens vedkommende fløjet af sted. 

- Det er faktisk lidt uhyggeligt at sige, for så lyder man så gammel, siger han med et grin. 

Og selv om tiden er gået hurtigt, har tingene alligevel ændret sig markant over årene. Fra bunker af papirer, hullestuer og mængder af manuelt arbejde er det hele blevet meget mere automatisk og elektronisk i dag.

Fin påklædning 

En anden ting, som også har ændret sig, er påklædningen.

- De første 25 år, jeg var ansat, havde vi jakkesæt, skjorte og slips på - hver dag. Det er blevet mere afslappet i dag. Det hang helt sikkert sammen med den kultur, vi havde dengang – vi er blevet mere moderne – eller rettere – vi har fulgt med tiden.

Lige præcis kulturen i Salling Group er en af hovedårsagerne til, at han er blevet hængende i alle årene. 

- Ordentligheden har siden hr. Sallings tid været rygraden i firmaet sammen med drive. Vi arbejder hele tiden målrettet for at skabe resultater, og vi vil både udvikle og være effektive. Det har virkelig været fedt at være en del af hele vejen gennem min karriere. Det har været fantastisk at være med på rejsen og se, hvordan Salling Group har vokset sig større og større, fortæller Kim Rovsing Kraglund og fortsætter:

- Jeg har altid haft nogle gode chefer og kolleger, og jeg har gennem årene fået knyttet gode venskaber, så Salling Group betyder meget for mig – det er faktisk mere end et arbejde – det er en livsstil.

Hans nuværende chef er Alan Jensen, og han er meget begejstret for at have Kim med ombord.

- Hvis der er nogen, som er firmaets mand, så er det Kim. Han er passioneret hele vejen igennem og bærer alle Salling Groups værdier. Rent fagligt har han sat et solidt aftryk både på vores tidligere system og vores nuværende SAP. Han er en af de helt store nøglepersoner. Gennem de seneste 20 år har Kim været en del af mit leder-team, og både personligt og fagligt har han gjort en stor forskel, siger Alan Jensen. 

 

Opdateret 5. jul 2024