40-års jubilæum: Susanne Nielsen blev ”headhuntet” i pakkeriet

Salling Group - Navne 8. sep 2023 -
This describes the image
Susanne Nielsen kan den 8 september kippe lidt ekstra med flagene, da hun har 40-års jubilæum som indkøber i afdelingen for frugt og grønt hos Salling Group.     Foto: Salling Group
  • 8. september er en festdag for Susanne Nielsen, som kan fejre 40-års jubilæum hos Salling Group. Portrættet er indsendt af Salling Group

Susanne Nielsen ledte ligesom mange andre af sine klassekammerater efter et fritidsjob, da gymnasiet var veloverstået i sommeren 1982, og tilfældighederne ville, at pakkeriet ved Salling Groups (dengang Dansk Supermarked) hovedkontor på Bjødstrupvej i Højbjerg ved Aarhus blev destinationen.

Der gik dog ikke længe, før den dengang meget lille afdeling for frugt- og grønt fik øjnene op for Susanne Nielsen. 

- Så blev jeg faktisk det, man i dag ville kalde headhuntet, da de spurgte, om det ikke lige ville være noget for mig at være indkøbsassistent, siger Susanne Nielsen.

Og så blev det, der startede som et tilfældigt fritidsjob, pludselig omdannet til 40 år i afdelingen for frugt- og grønt, hvor hun i dag er purchasing coordinator med kun en kort afstikker til IT-afdelingen.

- Tiden er fløjet afsted, det føles slet ikke som 40 år, siger Susanne Nielsen.

Det har været en afdeling med store forandringer. I starten var de 3 ansatte, mens der i dag er 22. 

Dengang købte den enkelte butik selv varer ind, og da lageret senere blev centraliseret var ”IT-systemet” et famøst, rødt ringbind, hvor Susanne Nielsen og hendes kollegaer i hånden skulle skrive antallet af indkøbte æbler eller gulerødder.

- Vi havde kun den ene mappe, så der var virkelig kamp om at have den, så man kunne få skrevet  sine ting ned.

Problemknuseren

Susanne Nielsen elsker sin afdeling og sine kollegaer, fordi der hele tiden er nye udfordringer, når man handler med frugt og grønt, som kan påvirkes af f.eks. dårligt vejr eller fejlslagne høster. Susanne er også blevet afdelingens problemknuser, der tager sig af de mere besværlige sager.

- Folk kommer til mig og spørger om hjælp, hvis de har problemer med en eller anden sag. Jeg elsker at finde ud af, hvordan sådan noget skal løses. Derfor har jeg aldrig kedet mig på mit arbejde, siger Susanne Nielsen.

Og det er bestemt noget Susanne Nielsens chef, Stephan Bruhn, kan nikke genkendende til, og han beskriver hende som en yderst værdsat kollega.

- Hun er en holdspiller, og hun har også en funktion, hvor mange løse ender bliver samlet. Det er vildt godt at have, og når vi kigger i krystalkuglen, så bliver det da også en stor udfordring at erstatte hende, når hun engang vælger at gå på pension, siger Stephan Bruhn.

Der er derfor ikke mange problemer Susanne Nielsen ikke kan klare. Det skulle da lige være en Matrix-printer, som plagede kontoret i starten af 00’erne. Den kørte nærmest i døgndrift, da hver ordre forslag blev printet ud for derefter at blive sendt ned til lageret via matrix-printeren.

- Den havde sådan en meget enerverende lyd, som var der konstant, og den kørte baner af papir ud til ingen verdens nytte. Så den savner jeg bestemt ikke, siger Susanne Nielsen.

Susanne Nielsen bliver, som traditionen foreskriver, fejret med flaggang og reception på Salling Groups hovedkontor, og så har hun booket en tur til Paris, så jubilæumsfejringen kan blive forlænget lidt endnu.

 

Opdateret 8. sep 2023