40-års jubilæum i Føtex Frederikshavn

Salling Group - Navne 9. aug 2023 -
This describes the image
Foto: Føtex
  • For Lars Christensen førte folkeskolens erhvervspraktik til et 40 års langt ansættelsesforhold i Salling Group, hvor han er service- og personalechef.  

Som alle andre skulle Lars Christensen en uge i erhvervspraktik i løbet af 9. klasse. At det blev i den lokale Føtex i Struer var lidt tilfældigt, men det viste sig at være et godt valg.

- Da min praktik var overstået, sagde jeg til varehuschefen, at han endelig måtte sige til, hvis han fik en ledig stilling. Det huskede han. Og den 6. august 1983 startede jeg som ungarbejder og stod blandt andet inde i butikken om lørdagen og pakkede rundstykker, som vi solgte til 95 øre stykket.

Da Lars var færdig med EFG på Struer Handelsskole, blev han elev i Føtex Struer i sommeren 1985, hvor han var frem til foråret 1992, hvor butikken stod til at skulle lukke. Derfor søgte han videre til Føtex Frederikshavn, hvor han kendte varehuschefen, der tidligere havde været slagtermester i Føtex Struer.

Det blev starten på en rundtur i forskellige Føtex-butikker i Hjørring, Viborg og Brønderslev, hvor Lars gradvist fik mere og mere ansvar.

Rundturen stoppede i sommeren 1997. Her vendte Lars tilbage til Frederikshavn, samtidig med at Føtex flyttede i nye og større lokale.

- Varehuschefen i Frederikshavn ringede for at få mig tilbage. Det var i øvrigt ham, der i sin tid havde ansat mig som servicemedarbejder i Struer.

Et særligt sammenhold

Det er tydeligt, at Lars har befundet sig godt i Føtex-kæden gennem alle 40 år. Han fremhæver især sammenholdet og Føtex-ånden, som noget helt særligt og det bedste ved at arbejde i kæden.

- Det er dejligt at komme på arbejde hver dag. Vi har et godt sammenhold med et mix af ældre, erfarne medarbejdere, der har været hos os længe, og så de unge der tjener penge hos os i løbet af deres sabbatår.

Lars kommer også med en opfordring til de unge om at se de mange muligheder, der er inden for Salling Group. Et karriereforløb behøver ikke kun at være i butikken, der er også gode muligheder for at arbejde på hovedkontoret i Aarhus eller få en oplevelse i udlandet.

- Det er en god idé, hvis de unge er mobile. At de prøver at være i flere forskellige butikker, hvor de kan få lov til at se og afprøve nye ideer, få andre erfaringer og udvikle sig, lyder det sidste råd fra Lars, som godt kan forstå, at det sommetider kan være svært for de unge at vælge en butiksuddannelse, når man ser på åbningstiderne.

En Føtex-familie

Åbningstiderne har dog ikke skræmt Lars’ egne børn væk. Den ældste søn arbejder i en Føtex i København, imens de to yngre døtre har fritidsjob i Føtex Frederikshavn.

Lars er dog ikke sikker på, at de på sigt ender i detailhandlen, selvom de så ville følge i begge forældres fodspor. Lars’ hustru arbejdede nemlig også i Føtex, da de fandt hinanden.

Med 40 år i Føtex har Lars oplevet en stor udvikling, hvor det er vigtigt, at være omstillingsparat. Han fremhæver, at især udviklingen inden for IT har lettet det administrative arbejde. For eksempel er det en stor lettelse, at medarbejderne får deres arbejdsplan på mobilen og styrer deres arbejdstid der.

Imens Lars har været i Frederikshavn, har de arbejdet målrettet på at nedbryde siloer i butikken.

- Det betyder meget for medarbejderne, at andre kommer og hjælper, hvis der er pres på. At vi er i stand til at se udover vores egen afdeling.

Medarbejderne og sammenholdet betyder meget for Lars. Noget han lægger vægt på, hver eneste dag han er på arbejde.

- Det er ikke til at forstå, at der allerede er gået 40 år. Hvor er de blevet af?

Spørger Lars retorisk og konstaterer, at det må betyde, at det har været gode år i Salling Group.

Fredag den 11. august klokken 11-14 fejres Lars Christensen i Føtex Frederikshavn. Alle er velkomne til at komme forbi.

Opdateret 9. aug 2023