Rema-projekt: Butiksejere frygter for livet

Reitan 7. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Rema 1000
  • Rema 1000 vil opføre ny butik i Gørlev og rive en bygning ned, hvor der i dag drives tre butikker. Butiksejerne er blevet tilbudt at leje nye lokaler af Rema, men en flytning koster 2,9 mio. kr., som de nægter at betale.    

Skrevet af: Søren Tougaard

Pladsen i Remas butik i Alsgade i den sjællandske by Gørlev er blevet for trang. Franchisekæden har derfor set sig lun på en ny placering på Kirkevangen.

Her er Rema Etablering klar til at investere 25-28 mio. kr. i et projekt, der både tæller ny Rema 1000 på 1200 kvm og 1000 kvm. lokale til udlejning til de tre lokale butikker Punkt 1, Lysmesteren og Expert. 

De tre butikker, der drives af Steen Jensen og Jesper Petersen, holder i dag til i en lejet bygning på Kirkevangen, som Rema 1000 vil rive ned. I stedet vil Rema 1000 tilbyde butikkerne at rykke ind i den nye bygning, der vil få stor synlighed med en lang facade ud til landevejen. En sådan flytning er dog ikke helt omkostningsfri. 

De to butiksejere har beregnet sig frem til, at det vil koste 2,9 mio. kr. i blandt andet inventar, montering, belysning og el-arbejde. Og det er et millionbeløb, de ikke har i sinde at betale, skriver Sjællandske Medier. 

- Jeg har sagt fra første færd, at vi meget gerne vil blive i Gørlev med vores tre butikker og dermed bevare de fem arbejdspladser, der er der. Vi kan sagtens forstå, at Rema 1000 har behov for mere plads. Men vi kan aldrig forrente en udgift på 2,9 millioner kroner ved en flytning. De nuværende betingelser, vi har i Gørlev som lejer af ejendommen, udløser et positivt resultat på bundlinjen, men ikke i et omfang, som kan finansiere en så stor flytte-og etableringsomkostning, siger Steen Jensen til avisen.

Udviklingschef Jonas Nyrup Vestermann fra Rema Etablering har tidligere fortalt avisen, at Rema 1000 afventer den kommunale behandling i sagen, "og at der bliver arbejdet videre og hen imod en løsning, "der begunstiger alle parter".       

Opdateret 7. apr 2021

Vil du vide mere?