Rema Distribution forlænger milliardkontrakt med Arctic Import

Reitan 8. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Udsigten fra toppen af Rema Distributions nye højlager i Horsens. Selve højlageret bliver taget i brug senere i år.  Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Arctic Import leverer dagligvarer til Grønland, Island og Færøerne og vil fordoble sin omsætning

Den grønlandske detailkæde Pilersuisoqs med 64 butikker er en af flere dagligvareaktører, der får fødevarer fra nordjyske Arctic Import. Som mellemled i leveringen er Rema Distribution afgørende, og nu har Arctic Import og Rema Distribution forlænget deres kontrakt, der blev indgået i efteråret 2020.

Dagligvarer til er det store forretningsben for handelsfirmaet, skriver Børsen.

- Vi har styrket aftalen, så den har en længere horisont, og vores ambition er at fortsætte med at udvikle forretningen sammen. Det gør, at vi har ro i et meget volatilt marked, og nu har vi en lang horisont til at investere i langsigtede tiltag, siger Thomas Hjort, adm. direktør og minoritetsejer i Arctic Import, til avisen.

Kontrakten er indgået med KNI, der tidligere hed Kongelige Grønlandske Handel. Kontraktens værdi og længde vil Thomas Hjort ikke sige noget om, men han beskriver værdien som på “den gode side af en milliard.” 

Han vil heller ikke sætte tal på omsætningen, men siger, at han forventer den kan fordobles inden 2024.

Arctic Import leverer til kæder på Island og Færøerne i samarbejde med den norske detailgigant Reitangruppen, som herhjemme står bag discountkæden Rema 1000 og conveniencekæden 7-Eleven.

Opdateret 8. jun 2022