Rema 1000 og Schulstad sammen om mindre madspild

Reitan 13. jan 2020 -
This describes the image
Foto: Schulstad
Skrevet af: Søren Tougaard

Put rugbrød i frikadellefarsen og nedbring dit brødspild. Sådan lyder budskabet fra Rema 1000 og Schulstad, der nu sætter fokus på, hvordan man nemt kan bruge sine brødrester i madretter i stedet for at smide dem ud.

Brød har nemlig mange anvendelsesmuligheder i forskellige madretter som hel eller delvis erstatning for kød.

- Brød er med til at sikre mæthed og fylde i et måltid, og det er derfor en ideel naturlig ingrediens i opskrifter, som samtidig er med til at spare på kødet. Mange oplever ikke den samme mæthedsfornemmelse, når de går over til ren plantebaseret kost. Her vil vi gerne være med til at inspirere til at bruge brød i mad, fordi det giver fylde og tekstur til retter på samme måde som kød, og det er samtidig med til at mætte, fortæller Cecilie Wiingaard, Marketing Manager hos Lantmännen Schulstad.

Rema 1000 og Schulstads fælles arbejde baserer sig især på opskrifter, hvor brød bliver brugt som en tilføjelse eller i nogle tilfælde som erstatning af kødet i madretter. Ved at tænke brød ind i ugens forskellige måltider, kan man både spare penge og ressourcer.

Plantebaseret kost er blevet populært hos mange danskere, og ifølge en undersøgelse fra Landbrug og Fødevarer i 2018 har 28 pct. af danskerne mindst én kødfri dag om ugen.

 

 

Opdateret 10. nov 2020