Rema 1000 gør sine kødbakker grønne

Reitan 3. apr 2024 -
This describes the image
Kødbakker fra Rema 1000 bliver nemmere at genanvende. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Det bliver nemmere at genanvende plastemballagen

Skrevet af: Henrik Denman

Rema 1000 gør sine kødbakker fremstillet af 90 procent genanvendt grønnere. 

Hvert år anvender Rema 1000 knap 55 mio. kødbakker til kædens brede udvalg af kød og fjerkræ. Kødbakkerne fremstilles af 90 procent genanvendt plast, og de har hidtil været fremstillet i en sort farve. Fremover vil bakkerne i stedet blive fremstillet i en grøn farve.

– Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager. Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker, og dermed øger vi sandsynligheden for, at plasten genanvendes til nye kødbakker, siger kategorichef i Rema 1000 Danmark, Jonas Garly Sørensen, i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at ændre farven på kødbakkerne fra sort til grøn blev truffet i begyndelsen af året. Lige siden har Rema 1000 koordineret lanceringen med Faerch, som producerer bakkerne, og leverandørerne af okse, svin og fjerkræ.

– I Rema 1000 er miljøhensyn en vigtig faktor i de beslutninger, vi hver dag træffer. Derfor er det også et vigtigt skridt i den rigtige og mere miljøvenlige retning, at vi nu ændrer farven på vores kødbakker, siger Jonas Garly Sørensen.
 

Opdateret 3. apr 2024