Rema 1000 får nej til flytning i Gilleleje

Reitan 22. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Rema 1000
  • Politisk udvalg vil ikke give Rema 1000 tilladelse til at flytte butikken få hundrede meter fra den eksisterende placering i den nordsjællandske by. Discountkæden giver ikke op 

Skrevet af: Søren Tougaard

Discountkæden Rema 1000 har noget utraditionelt samlet flere end 1000 underskrifter ind blandt lokale i og omkring nordsjællandske Gilleleje, der støtter op om en ny Rema-butik nær Gilleleje Hallen.

Den ønskede placering nær Gilleleje Hallen og Bøgebakken  blot få hundrede meter fra kædens eksisterende butik på Alfavej.

Alligevel er udvalget for Udvikling, Land og By i Gribskov Kommune ikke begejstret for, at discountkæden har et ønske om at rykke ud af bymidten med argumenter om, at det kan skade det eksisterende handelsliv. Derfor har et flertal i udvalget stemt nej til discountkædens flytning i Gilleleje, skriver Frederiksborg Amts Avis.  

Rema 1000 vil ellers i tilknytning til den nye butik anlægge ca. 90 p-pladser, som både kunder og byens øvrige besøgende kan benytte. Ligeledes kan en passage fra den nye Rema 1000 gennem Møllegade og op til bymidten ved Vesterbrogade, gavne byens handelsliv. Det mener konsulentvirksomheden Cowi, som har udarbejdet en rapport for Rema 1000.   

Trods det foreløbige nej har Rema 1000 ikke opgivet håbet om en ny butik i den nordsjællandske by, der er særdeles velbesøgt i sommerhalvåret. 

- De nuværende rammer er ikke holdbare. Men vi betragter ikke sagen som afsluttet endnu, og nu skal den behandles af økonomiudvalget og byrådet, hvorefter kommuneplanen skal i høring. Vi har stadigvæk en forhåbning om, at politikerne i økonomiudvalget og byrådet vil sætte sig ind i sagen og se mulighederne i vores projekt, siger Jonas Vestermann, udviklingschef i Rema 1000, til avisen.  

Økonomiudvalget i Gribskov Kommune skal nu behandle forslaget til en ny kommuneplan for Gilleleje i dag, hvorefter sagen skal behandles i byrådet, inden kommuneplanen ender i offentlig høring.  

 

Opdateret 23. feb

Vil du vide mere?